RTÜK Türkiye’yi Eleştiren Netflix Dizisini Yayından Kaldırttı!

RTÜK Türkiye’yi Eleştiren Netflix Dizisini Yayından Kaldırttı!

Son yıllarda ülkemizdeki popülerliği de her geçen gün artan Netflix, tüm dünyada dijital yayıncılığa yön veren platformlardan biri olmuş durumda. Milyonlarca abonesi bulunan platform yayınladığı başka içeriklerin yanı sıra kendi hazırladığı dizi, film ve belgesellerle de çok beğeniliyor. Ancak bazı konularda Netflix, eleştirilerin de hedefi olabilmekte. Başarılı dijital yayın platformu bu sıralar ise RTÜK’ün radarında. Şimdiyse ülkemizi eleştiren bir diziye müdahale edildi. İşte detaylar!

Ülkemizi Eleştiren Diziye RTÜK Müdahalesi!

Bahsi geçen dizinin ismi Designated Survivor. ABD yapımı dizinin ilk iki sezonu ABD’nin önde gelen kanallarından biri olan ABC’de yayınlanırken 3. sezonunda Netflix’e transfer olmuştu. Politik konulara sıkça değinen dizi eleştirmenlerden karışık notlar almakta. Dizinin bir bölümünde ise ülkemizin politik meselelerine değinilmekte. Family Ties isimli bölümde Türkiye bir diktatörlük gibi gösterilirken muhalefete ise kurtarıcı gözüyle bakılmakta.

O Bölüm Kaldırıldı!

Designated Survivor isimli Netflix dizisinin ülkemizin iç meselelerini eleştiren ve yanlış şekilde gösteren bölümü RTÜK’ü harekete geçirdi. RTÜK’ün talebi üzerine bahsi geçen bölüm platformdan kaldırıldı. Türk Netflix kullanıcıları dizinin diğer bölümlerini izleyebilseler de Family Ties isimli bölüme erişim sağlayamayacak. Dünyanın geri kalanında ise bölüm hala izlenebilir durumda. Netflix, durumla ilgili yaptığı açıklamada ülkelerin yerel kanunlarıyla uyum halinde olmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Bilindiği üzere RTÜK ile Netflix arasındaki gerginlik bununla sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde dijital yayın platformunun yeni yerli dizisi Aşk 101’de eşcinselliğin övüldüğü ve gençlere özendirildiği iddia edilmişti. Bu durum RTÜK tarafından yapılan sert bir açıklamayla karşılanmıştı. Yaşanan bu gerginlikler Netflix’in ülkemizdeki geleceği hakkında endişelere sebep olmakta.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.