Motokuryeler çalışıyor mu? Bugün Getir, Yemek Sepeti, İste Gelsin, Trendyol Market açık mı yasak mı?

İstanbul'da yemek ve ihtiyaçlarını evlerine sipariş verenlerin en merak ettiği konuların başında kuryelerin çalışıp çalışmadığıydı. Bilindiği üzere İstanbul Valiliği adına, İstanbul valisi Ali Yerlikaya bazı yasak açıklamaları yapmıştı. 20 Mart 2022 Pazar günü motokuryeler çalışıyor mu, sipariş verilebiliyor mu? gibi konular akıllara takılıyordu. Getir, Yemek Sepeti, Trendyol Market, İste Gelsin gibi uygulamlardan sipariş verilebiliyor mu? sorusu sonunda cevabını en yetkili ağızdan buldu. İşte internetten sipariş vermek isteyenler için hazırladığımız haberim tüm detayları..

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeni ile yeni tedbir kararları alınırken yoğun kar yağışı nedeni ile yasaklar getirilmişti. Peki, İstanbul'da motokuryeler bugün çalışıyor mu? İstanbul'da meydana gelen kar yağışı nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından motokuryelere yönelik yeni kararlar alındı. İstanbul'da motokuryeler çalışıyor mu, paket servisi var mı?

İstanbul Valiliği yoğun kar yağışı nedeni ile yeni yasak ve tedbir kararlarını ilan ederken bugün evde olan İstanbullular en çok "bugün moto kuryeler çalışıyor mu, Getir, Trenyol Market, Yemek sepeti çalışıyor mu, açık mı, yasakta açık mı?" sorularına yanıt arıyordu. Beklenen soruya açıklama geldi. 

Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen beklenen bahar müjdesi bir türlü gelmezken, yurdun büyük bir bölümü yoğun kar yağışı etkisinin altına girmişti. Yaşanan kar yağışı nedeni ile bazı illerde hayat felç olurken olumsuz durumların yaşanmaması adına alınan tedbirler kapsamında bir dizi yasaklar getirilmişti. Bazı illerde moto kuryeler için yasak kararı çıkmıştı. 

İSTANBUL'DA MOTOKURYELER ÇALIŞIYOR MU?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul'da yoğun kar yağışı neden ile alınan yeni tedbir kararlarını duyurdu. Alınan karar kapsamında trafikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Motosiklet, Elektrikli Scooter ve motokuryeler için trafiğe çıkış yasağı kararı verilmişti.

Dün gece yeniden bir açıklama yayımlayan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Kıymetli İstanbullular; 20 Mart Pazar günü (YARIN) ⏰10.00’dan itibaren Motosiklet Elektrikli scooter ve Motokuryelerin Trafiğe çıkışlarına İZİN VERİLECEKTİR! Kurallara riayet eden bütün şirketlere ve motosiklet sürücülerimize teşekkür ediyorum" diyerek yasağın bugün saat 10:00 itibari ile sona erdiğini duyurdu.

GETİR, TRENDYOL MARKET, YEMEK SEPETİ, İSTE GELSİN BUGÜN AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU, SİPARİŞ VERİLİYOR MU?

Getir, Yemek Sepeti, Trendyol Market, İste Gelsin gibi uygulamlardan sipariş verilebiliyor.
Evet, yasağın kaldırılmasının ardından bugün yemek sepeti, getir ve trendyol market gibi sanal marketler ve moto kuryeler bugün açık olacak. Vatandaşlar sipariş vererek ürün satın alabilecek, satın aldıkları ürünleri moto kuryeler üzerinden bugün teslim alabilecekler.

YASAK SONA ERDİ
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İstanbul'da cuma akşam saatlerinde etkisini arttırması beklenen kar yağışı nedeniyle motokurye ve motosikletlerin trafiğe çıkışlarının yasaklandığını duyurmuştu. Motosiklet, elektrikli scooter ve motokuryelerin trafiğe çıkışlarına ilişkin yasak, bugün saat 10.00 itibariyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.