Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bekçi alımı ilanı! Bekçilik başvuru şartları neler?

Bir çok genç son yıllarda yeniden popüler olan bekçilik mesleğini yapmak istiyor. Kamu personeli olmak ve düzenli iyi bir gelir sağlamak isteyenlerin son zamanlarda tercih ettiği meslekler arasında yerine alan bekçilik için Emniyet Genel Müdürlüğü 3 bin kişi alacağını duyurmuştu. EGM 3 bin bekçi alımı için başvuru şartları da belli oldu. Kimler bekçilik için başvurabilir, bekçi olmak için gereken şartlar nedir, EGM ve JGK kaç bekçi alımı yapacak? İşte tüm cevaplar..

Emniyet Genel Müdürlüğü 4 Mart 2022 tarihinde 3 bin bekçi alımı yapacağını duyurmuştu. EGM 3 bin bekçi alımı yapacağını Resmi Gazete’de de ilan etmişti. EGM için bir duyuru yayınlandı fakat Jandarma bekçi için henüz net bir duyuru yapılmadı. EGM bekçi alımı JGK bekçi alımı konusu, bu mesleği yapmak isteyenlerin sıkı takinde olduğu aşikar.

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde taşra teşkilatlarında çalıştırmak üzere çarşı ve mahalle bekçisi alımı yapacaklarını duyurmuştu. EGM bekçi alımı için henüz şartlar belli değil fakat geçtiğimiz yıldaki başvuru şartlarının bu sene itibari ile de geçerli olması beklenmektedir.

Mart ayı içerisinde 2022 yılı bekçi alımı için başvuru şartları ve başvuru tarihleri yayınlanması beklenmektedir. JGK Herhangi bir duyuru yayınlandığında haberimizin içerisine başvuru şartlarını ve başvuru tarihlerini ekleyeceğiz.


EGM Bekçi Alımı Başvuru Şartları:

T.C vatandaşı olmak,
En az 167 cm boyunda olmak,
Adayların askerlik ile ilişiği bulunmaması,
Görev yapmasına engel bir hastalık bulunmamak,
En az ortaöğretim mezunu olmak,
18 yaşını doldurmuş olup 31 yaşına girmemiş olmak,
Herhangi bir suçtan dolayı mahkum kalmamak,
Kamu haklarından mahrum bırakılmamak,
Beden kitle indeksi 18-27 arasında olmak,
Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde minimum bir yıldır ikamet ediyor olmak,
Alkol veya uyuşturucu tedavisi görmemiş olmak,
Silah taşımaya engeli olmaması,
Memuriyet engeli olmaması,

Başvurular olup bittiğinde 81 ilde sınav düzenlenecek. Sınavda başarılı olan adaylar spor mülakat aşamalarına geçerek devam edecekler. Sınavdan olumlu sonuç alamayan adaylar spor mülakatlarına girmeden direk diskalifiye olacak.

Jandarma bekçi alımı ve EGM tarafından henüz bir açıklama olmadı. Başvurular mart ayı içerisinde alınması beklenmektedir. Başvuru şartları ve diğer açıklamalar netleştiğinde gerekli bilgileri duyuracağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.