Pazartesi günü okullar açık mı? 21 Mart'ta İstanbul kar tatili var mı?

Tüm Türkiye'de öğrenci ve veliler okulların durumunu merak ediyor. Özellikle İstanbul'da 21 Mart 2022 Pazartesi günü okullar tatil mi, okullar açık mı? çok merak ediliyor. Tabii burada herkesin dikkate alması gereken açıklamalar, resmi açıklamalar olmalı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yoğun kar yağışı açıklaması yapmıştı. İstanbul valisi Ali Yerlikaya okulların tatil edilmesi hakkında ne dedi? İşte tüm detaylar..

İstanbul'da meydana gelen yoğun kar yağışı nedeniyle 18 Mart Cuma günü okulların, kreşlerin ve eğitim veren tüm kurumların tatil edildiği açıklanmıştı. Bugün itibariyle etkisini daha da artıran kar yağışı nedeniyle 21 Mart'ta okullar tatil edilecek mi merak ediliyor. 

Milyonlarca öğrenci, İstanbul Valiliği'nden yapılacak açıklamaya odaklandı.

21 MART PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR AÇIK MI YOKSA TATİL Mİ?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son hava durumu raporuna göre, İstanbul genelinde bugün, yarın ve Pazar günü yoğun kar yağışı etkisini sürdürecek. Moto kuryelerin ve motosikletlerin olumsuz hava koşulları nedeniyle trafiğe çıkması yasaklanırken, gözler okulların tatil edilip edilmeyeceği konusuna çevrildi. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, dün yaptığı açıklamada 18-20 Mart 2022 tarihleri arasında İstanbul'da öngörülen olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 Mart Cuma gününden 21 Mart 2022 Cuma gününe kadar okulların, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel eğitim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına ve kreşlerin eğitim faaliyetlerine ara vermesine karar verilmişti. 

Kar yağışının devam etmesi sonrası öğrenciler yeni bir kar tatili haberi beklerken, İstanbul Valiliği'nden 21 Mart Pazartesi günü kar tatiline ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Valilik yeni bir karar açıklamadığı takdirde öğrenciler Pazartesi gününden itibaren eğitimlerine kaldıkları yerden devam edecekler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.