Fatih Portakal Fox Tv'yi bırakmak için 10 milyon dolar teklif! Fatih Portakal kimdir?

Fox Tv ana haber sunucu olarak uzun yıllar görev yapan Fatih Portakal, geçtiğimiz günlerde ani bir kararla sunuculuk kariyerini noktaladığını ve artık emekli olduğunu açıklamıştı. Fox ana haberi bırakan Fatih Portakal hakkında, çeşitli iddalar öne sürülmüştü. Ünlü haber spikeri Fatih Portakal bu iddalar için bir açıklama yaptı. Peki Fatih Portakal kimdir? İşte tüm detaylar..

Fatih Portakal'ın FOX TV'den ayrılmasına ilişkin zaman zaman farklı iddialar ortaya atılıyordu.

En son habere göre; FOX ile yollarını ayıran Fatih Portakal, korkup kaçtı diyenlere cevap verdi. Portakal, artık doygunluk yaşadığını dile getirdi.

Portakal'ın korkup kaçtığını söyleyenler de, siyasete atılacağını söyleyenler de oldu.

Son günlerde Fatih Portakal'ın 10 milyon dolar karşısında ekrandan çekildiğine dair iddialar da ortaya atıldı.

Portakal, hakkında söylenenlere bizzat yanıt verdi.

TÜKENMİŞLİK DEĞİL YORGUNLUK VARDI
Tükenmişlik sendromu yaşadığına ilişkin iddialar hakkında konuşan Portakal, "FOX'a gerekçe olarak bunu sunduğum, 'Artık ben tükendim, artık yapamıyorum ve ben gitmek istiyorum' dedim. 53 yaşında enerjisi hala olan bir insanım. Şunu söyleyebilirim bir doygunluk vardı. Şöyle bir doygunluk vardı. Reytingleriniz güzel geliyor, siz mutlusunuz, ekibiniz mutlu, müdür pozisyonunda olan kişi mutlu, kanal yönetimi mutlu. Herkes mutlu, sıkıntının olmadığı bir ortamda siz yol alıyorsunuz ama bir doygunluk noktasına ulaşmışsınız. Neden? Çünkü sizi rahatsız eden veya size rakip olabilecek bir kanal yok. Bir haber bülteni de yok. O yüzden bu bir tükenmişlik değil ama doygunluk vardı." dedi.

KORKUP KAÇTI MI?
Portakal, "Şirkette, haber müdürlüğümü yapan arkadaşlarımın, haber genel yayın yönetmenimin veya genel müdürümün bir endişesi yok muydu? Onların da endişesi vardı. Çünkü korkusuz bir insan yoktur ama "Korkup kaçtı" çok da tutarlı bir senaryo değil. Çünkü ben Türkiye'nin en sert dönemlerinde de haber sundum. Yani korkup kaçma gibi bir düşüncem olmadı." ifadelerini kullandı.

10 MİLYON DOLAR İDDİASI
Portakal, "İktidar partisi bana 10 milyon dolar teklif etmiş ve ben de böyle ayrılmayı kabul etmişim. Bu benim duyduğum enteresan senaryolardan biriydi." dedi.

FATİH PORTAKAL KİMDİR
Fatih Portakal 2 Şubat 1967, Nazilli, Türk gazeteci ve sunucu.

İlköğrenimini Nazilli'de; liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı. 1994 yılında yüksek lisans ve yabancı dil eğitimini yapmak üzere Avustralya'ya gitti.

Fatih Portakal, eğitimi sonrasında Avustralya'da ünlü bir restoranı bir müddetliğine işletti. 1997 yılında Türkiye'ye döndü. Armağan Toper ile evlendi. 1997-2005 yıllarında Star TV'de muhabir olarak çalıştı. 2005 yılında gazeteci Mehmet Ali Birand'ın teklifi üzerine Kanal D'ye geçti. 2010 yılının Mayıs ayında FOX'un habercilerinden İrfan Değirmenci'nin teklifi üzerine FOX'a geçti.

Fatih Portakal, 2010-2013 yılları arasında FOX'ta Çalar Saat programı sunuculuğu yaptı. 2013'ün Eylül ayında FOX'taki kadın habercilerinden Nazlı Tolga'nın evlenerek yurtdışına yerleşmesi gereğince Fox Ana Haber programı sunuculuğu işini bırakması üzerine programı sunmaya başladı. Ayrıca Fatih Portakal ile Türkiye'nin Trendleri adlı programı da sunmaktadır.

Aydınlı sunucu, 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Haber Sunucusu" ödülüne layık görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:
Fox TvFatih PortakalMagazin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.