Demet Özdemir'in Dünyayla Benim Aramda dizisinde partneri kim olacak? Metin Akdülger kimdir?

Dünyayla Benim Aramda dizi gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ediyor. Başrollerinde kadın oyuncu olarak Demet Özdemir'in yer alacağı netleşen dizide, ünlü oyuncuya partnerlik yapacak erkek oyuncu merak ediliyordu. Magazin dünyasına bu haberle birlikte tepeden giriş yapan isim Metin Akdülger oldu. Rol aldığı dizilerde dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Metin Akdülger kimdir? sorusununda yanıt bulduğu haberin detayları..

Demet Özdemir, Haftanur Sancaktutan ve Buğra Gülsoy'u buluşturan "Dünyayla Benim Aramda"nın Kenan'ı belli oldu.Disney Plus'ın MF Yapım imzalı dizisi Dünyayla Benim Aramda'nın çekimleri haftaya başlıyor. 

Hülya Gezer'in yöneteceği diziyi Pınar Bulut yazıyor.Demet Özdemir (İlkin), Buğra Gülsoy (Tolga) ve Hafsanur Sancaktutan'ın (Sinem) buluştuğu dizinin kadrosunda ayrıca Zerrin Tekindor, İbrahim Selim ve Melisa Döngel'in de rol alacağı gündeme gelmişti.Dizide hikayeye daha sonra katılacak olan Kenan rolüne hayat verecek oyuncunun kim olacağı merak konusuydu.

Birsen Altuntaş'ın haberine göre; rol için Metin Akdülger'le anlaşıldı. Ödüllü oyuncu son olarak Kulüp'teki performansıyla adından söz etmişti.

METİN AKDÜLGER KİMDİR?
Metin Akdülger (d. 10 Nisan 1988; Bursa), Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Lise yıllarında amatör tiyatro oyunlarında yer alan ve kısa filmler çeken Akdülger, Koç Üniversitesindeki eğitimine devam ederken okuldaki oyunculuk derslerine katıldı ve bu yıllarda da oyunlarında yer almaya devam etti. 2012'de Craft Tiyatro ekibine katıldı. Profesyonel tiyatro kariyeri 2012'de, Kaset oyunundaki rolüyle başladı. 2013'te gençlik dizisi Medcezir'de rol alarak televizyon sektörüne girdi. Aynı yıl başrol oynadığı ilk filmi, felç geçiren bir futbolcuyu konu alan Bensiz yayımlandı. Sinema deneyiminin ardından 2014'te Didaskali Tiyatro'nun hazırladığı Maşenka oyunuyla tekrar tiyatro çalışmalarına başladı. 2015'te, dönem dizisi Analar ve Anneler'de rol aldı.

2016'da, Duygu Asena'nın otobiyografik romanı Kadının Adı Yok'tan uyarlanan tiyatro oyunu Kahramanlar Hep Erkek'te yer aldı. Aynı yıl televizyon yapımlarındaki ilk başrolü olarak dönem dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem'in ikinci sezonunda IV. Murad'ı canlandırdı. Dizinin bitmesinin ardından tiyatroya dönen Akdülger, 2017'de tek kişilik oyun Baldan Karanlık'ta oynadı. Oyundaki performansıyla 2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın Umut Vaat Eden Erkek Oyuncusu" ödülünün sahibi oldu. Aynı yıl, Kırık Kalpler Bankası filminde yer aldı. 2018 Cannes Film Festivali'nde de gösterilen En Sevdiğim Kumaş filminde oynadı. 2018'de, polisiye türündeki Şahsiyet ve 2019'da, fantastik türündeki Atiye adlı internet dizilerinde yer aldı. Kariyeri boyunca çeşitli kısa filmlerde oynayan Akdülger, bazı kısa film yarışmalarında ise jürilik yaptı. 2019'un sonunda Burak Yeşildurak'la Journers adlı bir grup kurarak müzik yapmaya başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.