FOX TV Sunucusu Fatih Portakal’a Şok! Hapis Cezası Mı Alacak?

FOX TV Sunucusu Fatih Portakal’a Şok! Hapis Cezası Mı Alacak?

FOX TV denildiğinde akla ilk gelen simalardan biri olan Fatih Portakal, yeni gelen bir haberle şoke oldu. FOX TV Ana Haber Bülteni sunuculuğu yapan Fatih Portakal, iktidara yönelik eleştirileriyle sürekli gündeme oturuyor. Ancak bu sefer ünlü sunucu hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle bir iddianame düzenlendi. Peki Fatih Portakal hapse mi girecek? İşte detaylar!

3 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor!

Muhalif çizgide yayınlar yaptığı bilinen FOX TV’nin sevilen sunucusu Fatih Portakal, zaman zaman yaptığı eleştirilerle tepki de toplamakta. Özellikle iktidara yönelik eleştiri ve yorumlar yapmaktan kaçınmayan sunucunun başı bu sefer hakkında açılan iddianame sebebiyle belada gibi görünüyor. Başsavcılık tarafından düzenlenen iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilip edilmeyeceği, edilse bile davanın ne zaman görülmeye başlanacağı hakkında henüz bir bilgi bulunmamakta.

Sebebi Sosyal Medyada Yaptığı Bir Paylaşım!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım sebebiyle Fatih Portakal için bir iddianame yayınladı. Fatih Portakal, coronavirüs salgını sebebiyle yapılan “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” kampanyasının Tekalif-i Milliye emirlerine benzetilmesi üzerine eleştiri içerikli bir yazı yayınlamıştı. Fatih Portakal yaptığı paylaşımda “Tekalif-i Milliye hatırlatılıp ‘zor günlerden geçiyoruz’ denilerek mevduatı veya tasarrufu olanlardan para istenmesin bir de! Korona sonrası ödeyelim derlermiş bir de! Olmaz olmaz diyemiyorum maalesef.” Sözlerini kullanmıştı. Bunun üzerine Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bir iddianame hazırlayarak suç duyurusunda bulundu. İşte o iddianame:

“Bankacılık kanunu 74. Madde gerekçesi ve ülkemizin Covid – 19 ile yaptığı mücadele ortamı dikkate alındığında, şüphelinin yaptığı paylaşımın bankalarda mevduatı ve tasarrufu bulunan mudilerin paralarını devlet tarafından koronavirüs salgını bahane edilerek istenebileceğine, salgın sonrası ise geri ödenebileceğine yönelik algı ve kanaat oluşturmaya yönelik olduğu kanaatine varılmıştır”

Anahtar Kelimeler:
Fox TvFatih Portakal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.