TRT 1, Yeni Sezona 3 Efsane Dönem Dizisiyle Hazırlanıyor!

TRT 1, Yeni Sezona 3 Efsane Dönem Dizisiyle Hazırlanıyor!

Koronavirüs salgını dizi sektörünü oldukça olumsuz yönde etkiledi. Ancak salgının ülkemizde kontrol altına alınmaya başlanmasıyla birlikte dizi sektöründe de hayat belirtileri yeniden görülmeye başladı. TRT 1 de yeni sezona oldukça güçlü şekilde girerek salgın döneminin olumsuzluklarını unutturmayı planlıyor gibi görülüyor. TRT 1, Eylül yayın dönemi için 3 farklı dönem dizisi hazırlığında! TRT 1’in dönem dizilerindeki başarısını bilen dizi severleri oldukça heyecanlandıran bu gelişme hakkında detaylar haberimizin devamında!

Selçuklu Devleti Dönemine Götüren Nizami Alem Dizisi!

Akli Film tarafından hazırlanan Nizami Alem isimli dizi Eylül yayın döneminde TRT 1’de yayınlanmak üzere hazırlığı başlanan dönem dizilerinden biri. Büyük merak uyandıran dizi, Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan önce en büyük Türk devleti olan Selçuklu Devleti’nin Hasan Sabbah ile olan mücadelesini konu alacak. Dizide Selçuklu Devleti’nin ünlü veziri Nizamülmülk, Hassan Sabbah ve suikast çeteleri ile mücadele edecek. Nizami Alem dizisinin senaryosu Serdar Özonalan tarafından hazırlanırken dizinin yapımcısı ise Emre Konuk olacak.

TRT 1’den Barbaros Dizisi!

TRT 1’in Eylül yayın döneminde ekranlara gelecek iddialı yapımlarından biri de Barbaros dizisi. Dizide Kaptan-ı Derya’lık görevi yaptığı süre boyunca Osmanlı Devleti’ne sayısız donanma zaferi kazandıran Barbaros Hayreddin Paşa’nın hayatı anlatılacak. Dizinin en dikkat çeken özelliklerinden biri de başrollerden biri. TRT 1 Barbaros dizisi ana karakterlerinden biri olan Barbaros Hayreddin Paşa’nın ağabeyi olan Oruç Reis karakteri, ünlü oyuncu Çağatay Ulusoy tarafından canlandırılacak!

TRT 1’den Bir Dönem Dizisi Daha! Bu Sefer Mevlana Dönemi!

Nizami Alem dizisi gibi Akli Film tarafından hazırlanan Mevlana dizisi de Mevlana’nın hayatını konu alacak. Dizi hakkında henüz fazla bilgi bulunmuyor. Ancak dizilerin her bölümünün 60’ar dakikalık olacağı bilinenler arasında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.