Koronavirüsle Mücadelede Yerli İlaç: TR-C 19!

Koronavirüsle Mücadelede Yerli İlaç: TR-C 19!

COVID-19 salgınıyla olan mücadelemizde etkili bir silah olması planlanan ve VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş ARGE Merkezi tarafından üretilen, aynı zamanda tüm hakları da VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş’ye ait olan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin işbirliği ile hazırlanan ‘TR-C 19’ ürününde ruhsatlandırma aşamasına geçildi. Klinik test çalışmaları tamamlandıktan sonra olumlu sonuçlar alındığı takdirde ruhsatı alınacak olan ilacın seri üretimi ise, VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş’nin İstanbul’da konumlanan tesislerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.


VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş'ın yaptığı açıklamada, COVID-19’a karşı etkili bir ilaç geliştirme misyonuyla çıktıkları yolda önemli adımlar atarak AR-GE çalışmalarını tamamladıkları ve laboratuvar ortamında koronavirüsü etkisiz hale getirdiği kanıtlanan TR-C 19 ilacının şimdiyse gönüllü hastalar üzerinde testleri yapılacak.


SERİ ÜRETİMİ İSTANBUL'DA YAPILACAK!


VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş, koronavirüse karşı mücadelede kullanılması planlanan yerli ilacın Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılma hazırlık sürecini başlatmış durumda. Gönüllü hastalar üzerinde denenebilmesi için izin bekleyen ilacın klinik çalışmalarının devamı için üretimi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı TÜBİTAK tesislerinde gerçekleştirilecek. Yapılacak olan klinik testlerde alınacak sonuçların olumlu yönde olması halinde ise ilacın seri üretimininse, VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş.'nin İstanbul'daki tesislerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.


İKİ FARKLI İLAÇ DA HAZIRLIK AŞAMASINDA


VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş. ARGE Merkezi’nde laboratuvar ortamında gerçekleştirilen testlerde koronavirüse karşı etkileri kanıtlanmış olan TR-C 19 ilacının yanı sıra koronavirüs hastalığına karşı iki farklı ilacın da molekül çalışması aşamasında olduğu duyuruldu.  VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl ile birlikte; ilerleyen günlerde ilacın klinik çalışma safaları ve bilimsel verilerle ilgili güncel gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağını açıkladı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.