Regl ağrısı nasıl geçer? Regl adet sancısı sürecini en rahat atlatmanın yöntemi nedir?

Kadınların hemen hemen yüzde 50'sini etkileyen regl sancısı, çoğunlukla ergenlik döneminde ilk tane kanamalarından itibaren başlayıp ilerleyen yaşlara kadar sürek edebiliyor. Regl döneminde kafa ağrısı! Regl ağrısı için ağrı kesici! Regl ağrısı nasıl geçer? Regl ağrısı sebep olur? Regl iken ağrı kesici içilir mi?

Âdet kanaması olarak da malum regl, aylık dönemsel olarak 3ve 10 gün arasında süren vajinal kanamadır. Regl ağrısı nasıl geçer? Regl ağrısı sebep olur? Regl ağrısı sebebi nedir? Regl iken ağrı kesici içilir mi?

REGL AĞRISI NASIL GEÇER?
Karın bölgesinde meydana gelen ağrıların oldukça fazla nedeni olabilir. Bunlar gündelik hayatımızda farkında olmadan yaptığımız hatalardan kaynaklı olabileceği gibi ayrımlı rahatsızlıklarında habercisi olabilir. Ancak en doğru tanı ve tedavinin sıhhat kuruluşlarındaki testler sonucunda uzman hekimlerin koyacağı teşhisler sonrasında yapılabileceğini unutmamalısınız.

Karın ağrınsına yol açan etkenler mevsimsel olarak kışın soğuk havalarda ince giyinmekten veyahut soğuk meşrubat ve yiyecek tüketiminden kaynaklı olabilir. Bunun dışında biliçsiz spor ve sabit karın bölgesi çalışması, aşırı mekik, fazla yürüyüş veyahut aksi yapılan hareketler, aşırı baharatlı, aşırı yağlı veya gayri muntazam beslenme, hazımsızlık, karın bölgesine alınan vuruş gibi gündelik hayatımızdaki etkenlerin yanı dizi grip, adale gerilmesi, hazım ve idrar yolu enfeksiyonları, sistit, apandisit, yumurtalık kistleri, hariç gebelik, kabızlık, pelvik iltihabı, safra kesesi taşları, karaciğer rahatsızlıkları, reflü, gastrit, yıkanmadan veya çiğ yiyecek tüketimi, zehirlenme ve kadınlarda tane dönemi sancılarından kaynaklı gerçekleşiyor olabilir.

REGL AĞRISI NASIL GEÇER?
Tarçın;Aromaları ile yemeklere lezzet katan baharatların sıhhat için de sayısız faydası yer alıyor. Şeker ve kolesterol düzenlemekten, metabolizma güçlendirmeye, kanser hücrelerinin baskılanmasından tümörün küçülmesine katkı sağlayanlara kadar oldukça fazla ayrımlı alanda yarar sağlayan baharatlar doğru kullanılmadığında ise sağlığı tehdit edebiliyor.
Zencefil; Antibakteriyel, antiviral, antienflamatuvar olarak kullanılan zencefil, çay olarak tüketildiğinde hamilelik dönemi bulantılarında kullanılabilecek en emin çareye dönüşür. Zencefil çayı özdeş vakitte uzun yolda ortaya çıkan mide bulantılarında da etkilidir.

Omega-3 ve omega 4; En fazla diş ve diş eti hastalıklarına önerilen karanfil, lokal anestezik olarak da kullanılabilir. Ağız kokusu için de etkili olan karanfil, su ve çayda tüketildiğinde şişkinliğe iyi gelir. Bitkilerde fazla ender görülen omega-3 ve omega-6 barındırmasıyla dikkat çeken zencefil, soğuk algınlığı, öksürük gibi bağışıklık sistemi hastalıklarında da kullanılabilir.

REGL SANCISI AĞRI KESİCİ
Regl sancısı günlük yaşamı etkileyecek kadar fazlaysa mutlaka bir bayan hastalıkları ve doğum uzmanına başvurulması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Karabağ, hastalığın tedavisinde kullanılan yöntemleri ise şöyle özetliyor: "Primer dismenore'nin tedavisinde non-steroid anti inflamatuar grubu olarak tanımlanan ağrı kesiciler oldukça etkilidir. Bu ağrı kesicilerin kullanımına tane başlamadan bir veyahut iki gün evvel başlandığında henüz etkili olur. Ağrı kesicilerle kifayet netice alınamadığı durumlarda, müsait kişilerde doğum denetim hapları da kullanılabilir. Doğum denetim hapı kullanımının mantığı yumurtlamanın engellenmesiyle ağrının denetim altına alınmasıdır. Özellikle omega-3 ve magnezyum gibi kimi gıda takviyeleri de vakit zaman lazım ağrının gerekse de tane öncesi mide-bağırsak değişiklikleri, iştah değişiklikleri, his vaziyet değişiklikleri gibi problemlerin azaltılmasında muavin olabilir. Sekonder dismenore'de ise altta yatan sayrılık tespit edildikten sonra buna yönelik tedavi düzenlenir. Bu amaçla ihtiyaç halinde laparoskopi ismi verilen yöntemle karın içi organlar incelenebileceği gibi ve birtakım cerrahi işlemler de uygulanabilir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.