Evinizde Uygulayabileceğiniz Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Evde Uygulayabileceğiniz Doğal Diş Beyazlatma Yöntemleri

Günlük hayatın getirdiği bazı alışkanlıklarımız yüzünden dişlerimiz sararıyor ve rengi soluyor. Sigara, çay, kahve gibi kafeinli içecekler dişleri önemli derecede etkileyerek sararmasına ve renginin solmasına neden oluyor. Sararmış dişler, insanları toplumda rahatsız hissettirerek özgüvenini düşürme konusunda büyük rol oynuyor. Bu alışkanlıkları tamamen bırakamayıp, minimum seviyede tüketmeniz bile dişlerinizin sararmasını daha az etkileyecektir. Eğer, dişlerinizde herhangi bir problem yoksa ve tamamen alışkanlıklarınızdan dolayı sararmalar mevcut ise bunu evde kolayca uygulayabileceğiniz yöntemlerle çözebilirsiniz.

Çilek: Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan çileğin, diş beyazlatmada harikalar yarattığını biliyor muydunuz? Haftada bir kez uygulayacağınız bu yöntem; olgun ve büyük bir çileği püre haline getirin ve fırça ile dişlerinize sürün. Dişlerinizin parladığını anında fark edeceksiniz.

Karbonat: 1 çay kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırarak içine yarım limon sıkıp iyice karıştırın. Oluşan karışıma diş fırçanızı batırarak dişlerinizi fırçalayın. Bu yöntemi haftada bir kez uyguladığınızda, hem dişleriniz beyazlayacak hem de ağzınızdaki bakteriler yok olacaktır. (Karbonatı direkt olarak dişlerinize uygulamanız diş minesine zarar verecektir.)

Adaçayı: 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı adaçayı ve 1 çay kaşığı tarçını iyice karıştırın. Dişlerinizi iyice fırçaladıktan sonra oluşturduğunuz karışımı dişlerinize uygulayın. Bir hafta içinde dişlerinizdeki beyazlığı siz de fark edebilirsiniz.

Gliserin: Anti-bakteriyel etkiye sahip olan Gliserini, dişlerinizi fırçalayıp iyice çalkaladıktan sonra diş fırçanıza 2 damla damlatarak uygulayabilirsiniz. Bu sayede hem dişlerinizi beyazlatacak hem de diş çürüklerinin önüne geçmiş olacaksınız.

Muz: Muz kabukları da diş beyazlatmak için oldukça faydalı bir yöntemdir. Muz kabuğunun iç kısmını dişlerinize uygulayarak beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Haftada 3 kez uygulamanız tavsiye edilir.

Defne Yaprağı ve Portakal Kabuğu: Defneyaprağını ezdikten sonra portakal kabuğunu rendeleyin ve bu ikisini karıştırarak macun kıvamına getirin. Diş fırçanıza macunu sürdükten sonra 5 dakika boyunca fırçalayın. Ancak bu yöntemi her gün uygulamanız, diş minesine zarar verebileceğinden dikkat etmelisiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.