Corona Virüs Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Corona Virüs Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Corona virüs 2019 yılında Çin’in Wuhan kentinde çıkmış yeni bir virüstür. Sebebi tam olarak bilinemese de deniz ürünleri olduğu tahmin edilmektedir.  İlk olarak hayvanlarda rastlanan bu virüs sonralarda insanlarda da rastlanmıştır. İlk olarak hayvandan insana bulaşan bu virüsün zamanla insandan insana da bulaştığı anlaşılmıştır.

Corona Virüs Nasıl Bulaşır Ve Belirtileri Nelerdir?

Corona virüs insandan insana damlacıklar yoluyla bulaştığı tespit edilmiştir. Diğer solunum yolları rahatsızlıklarında da olduğu gibi öksürme, hapşırma gibi durumlarda hızla bulaşmaktadır.  Diğer bulaşma yolları arasında ise corona virüsünün olduğu bir cisme temas etmek vardır.

 Corona virüs belirtileri arasında öksürük, yüksek ateş, nefes almakta güçlük vardır.  İlerleyen safhalarda ise akciğer rahatsızlıkları ve böbrek yetmezliği gibi ciddi hastalıklara yol açmaktadır. Bu nedenle belirtilerin görüldüğü kişiler kalabalık yerlerde bulunmamalı, sağlık kuruşlarına gitmelidir.

Corona Virüs İçin Önlemler Nelerdir?

Corona virüs hızla yayılmakta olan bir virüstür ve korunmanın en önemli yolu hijyen kurallarına uymaktır. Dezenfektan, kolonya gibi alkollü ürünler gün içerisinde sık sık kullanılmalıdır. El hijyenine dikkat edilmeli,  çok gerekli olmadığı sürece kalabalık ortamlara girilmemelidir. Toplu ortamlarda bulunma durumunda ise maske, eldiven gibi koruyucular mutlaka kullanılmalıdır. Corona virüs belirtileri dikkate alınmalı ve erken teşhisin büyük önem arz ettiği unutulmamalıdır.

Anahtar Kelimeler:
CoronavirüsCovid19
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.