Karantina Günlerinde Evde Pilates Hareketleri

Yeni Başlayanlar İçin Evde Yapılacak Pilates Hareketleri

Joseph Pilates tarafından geliştirilmiş olan pilates; fiziksel uygunluğun bir çok yönünü geliştirebilmeye yarayan son derece faydalı bir egzersiz sistemidir. Pilatesin, beden farkındalığını arttırma, doğru kas aktivasyonunu öğretme, duruşu düzeltme ve esnekliği arttırma, gevşemeye ve gerginliğin azaltılmasına yardımcı olma, doğru nefes tekniğini kullanabilmeyi öğretme gibi faydaları vardır.

Pilatesin bu kadar popüler olmasının en büyük sebebi her yaştan insana uygun olması ve heryerde rahatlıkla yapılabilmesidir. İster evinizde ister dışarıda bir çim üzerinde bile kolayca uygulayabileceğiniz egzersizleri vardır. Pilates yapabilmeniz için gerekli birçok ekipman olduğu gibi sadece tek bir mat yardımıyla bile pilates yapabilirsiniz.

Yeni Başlayanlar İçin Pilates İpuçları

  • Rahat hareket etmenizi sağlayacak kıyafetler kullanın,
  • Yüzey üzerinde çok fazla kaymayan bir mat seçimi yapın,
  • Egzersize başlamadan önce vücudun hizalamasını doğru bir şekilde yaptığınızdan emin olun,
  • Hareketleri sallanmadan kontrollü ve akıcı bir şekilde yapın,
  • Hareket esnasında doğru nefes tekniği kullanın,
  • Çalıştırdığınız kasların farkında olun, kaslara odaklanın ve çok daha iyi bir kas aktivasyonu sağlayın,
  • Hareketlerinizde kesin olun ve akıcı bir hızda yapın.

Yeni Başlayanlar İçin Evde Pilates Egzersizleri

  • Half Roll Down: Dizleriniz bükülü şekilde mat üzerinde oturun. Ellerinizi bacaklarınızın arkasında birleştirin. Nefes alın, nefes verirken gövdenizi mindere doğru tam değmeyecek şekilde yuvarlayın, aşağıdayken nefes alın ve nefes verirken tekrardan oturma pozisyonuna gelin. Hareketi 4 defa tekrarlayın.
  • Knee Sway: Sırt üstü pozisyonunda dizler bükülü bir şekilde mat üzerine uzanın. Ellerinizi iki yana doğru açın. Nefes alın, nefes verirken dizlerinizi aynı anda sağ tarafa doğru yatırın. Dizler yerdeyken nefes alın ve başlangıç pozisyonuna gelirken nefes verin. Hareketi sol taraf İçin yapın ve toplamda 4 kere daha her iki yön için tekrar edin.
  • Heel Slides: Sırt üstü pozisyonunda dizler bükülü bir şekilde mat üzerine uzanın. Bu harekette beliniz tamamen yere değiyor olmalı. Nefes alın, nefes verirken belinizin pozisyonunu koruyarak sağ topuğunuzu bacağınız düz olana kadar öne götürün. Tekrar nefes alın, nefes verirken ayağınızı başlangıç noktasına çekin. Hareketi sol taraf İçin yapın ve toplamda 4 kere daha her iki ayak için tekrar edin.
  • Single Toe Taps: Sırt üstü pozisyonunda uzanın ve dizlerinizi bükülü bir şekilde havada tutun. Bu harekette beliniz tamamen yere değiyor olmalı. Nefes alın, nefes verirken sağ topuğunuzu aşağıya indirip mindere değdirin. Tekrar nefes alın, nefes verirken ayağınızı tekrar başlangıç noktasına getirin. Hareketi sol taraf içinde yapın ve toplamda 4 kere daha her iki ayak için tekrar edin.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.