Yeni Geliştirilen ‘Termal Kalkan’ Vücut Isısını 5 Metreden Ölçebiliyor

Yeni Geliştirilen ‘Termal Kalkan’ Vücut Isısını 5 Metreden Ölçebiliyor

Özellikle Mart ayı itibariyle alınan kararlar koronavirüse karşı mücadelede önemli adımlar atmamızı sağladı. ‘Yeni normal’ olarak adlandırılan bu yeni süreç hayatımıza birçok yenilik getirdi. Toplu taşıma araçlarının taşıma kapasitesi yarıya indirilirken, sosyal mesafe terimi hayatımıza girdi ve maske takmak bir zorunluluk haline geldi. Birçok insanın aynı anda bulunduğu kapalı ortamlara girişlerde ise ateş ölçümü uygulamaları başladı. Ancak bu yöntem mevcut teknolojiyle bazı sıkıntılara yol açabilmekteydi. Siemens tarafından geliştirilen yeni bir termal kamera sistemi ise 5 metra mesafeden ateş ölçümü gerçekleştirebiliyor.

KAMERALAR VÜCUT ISISINI GÖZ HİZASINDA ÖLÇÜYOR

Siemens Akıllı Altyapılar tarafından geliştirilen Siveillance Termal Kalkan (Siveillance Thermal Shield) ismindeki yeni teknoloji, herhangi bir binaya giriş yapmakta olan kişilerin vücut sıcaklığını anlık olarak ölçebiliyor ve sonuçları video ve kurumsal erişim sistemlerine entegre ediyor. Vücut ısısını 5 metre mesafeden bile temas gerektirmeden ölçebilen ‘Termal Kalkan’, izleme personelinin sağlığını da güvenceye almış oluyor. En doğru ölçümü sağlamak için termal kameralar göz hizasında ölçüm yapıyor. Sonucun pozitif olması; sesli ve görsel alarmları çalıştırıyor. Sonrasında ise riskli olduğu düşünülen kişiye tıbbi termometre ile bir ölçüm daha yapılıyor. Bu ölçümde de yüksek ateş belirtisi görülürse, resmi makamlar tarafından belirlenen prosedürler hayata geçiriliyor.

MEVCUT GÜVENLİK SİSTEMLERİNE ENTEGRE OLABİLİYOR

Siveillance Termal Kalkan, üçüncü parti görüntüleme kameralarını; Siveillance Video güvenlik platformu ve Siemens’in diğer güvenlik sistemleriyle birleştiriyor. Böylece ölçümler, kurumların mevcut güvenlik sistemlerinde çalışabilir hale geliyor. Örneğin, bir fabrika binasının girişinde Siveillance Termal Kalkan kullanılması, yapılan rutin izleme prosedürleri dışında ek bir şey gerektirmiyor. Bu durum, özellikle Covid-19 pandemisinin oldukça zorlaştırdığı gıda endüstrisi için bulunmaz bir nimet. Ayrıca bu sistem sınır geçiş noktaları ve hastane giriş çıkışlarında da kullanılabilir.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.