Hazal Kaya’dan kilolu kadınlara destek: ‘’Dizi sektöründe ayrımcılık var’’

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, dizi sektöründe kilolu kadınlara ayrımcılık yapıldığını söyledi. Zayıf ve güzel kişilerin başarılı olduğu algısına tepki gösteren Hazal Kaya, ‘’Türkiye’de kadına yönelik şiddetin her türlüsü var. Kadınları değersizleştirmek için her yol deneniyor’’ diye konuştu.

Elle dergisine röportaj veren Hazal Kaya, kadına yönelik şiddet ve dizi sektörüyle ilgili önemli açıklamalar da bulundu. Ali Atay ile yaptığı evlilikten Fikret Ali isimli bir erkek çocuğu bulunan güzel oyuncu, yeniden setlere dönmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. ‘’Benden Ne Olur?’’ filminin başrolünde karşımıza çıkacak olan Hazal Kaya, anne olmanın hayatında yeni bir pencere açtığını ifade etti. Şeker hastalığı olduğu için bir dönem kilo aldığını belirten Hazal Kaya, yaşadığı süreci ve dizi sektörünün kadınlara bakış açısını samimi bir dille anlattı. Dizi sektöründe kilolu kadınlara başrol verilmediğini ifade eden Hazal Kaya, ‘’Kilo aldığım dönemde yaptığım dergi çekimlerinde kapakta yer alamadım. Kapak çekimi için gitmiştim. Lakin, kilolu olduğum için fotoğraflarım iç sayfalara alındı. Güzellik algısı ve zayıflık etrafında şekillenen dizi ve televizyon dünyası kadını değersizleştiriyor’’ diye konuştu.

Kısa boyu nedeniyle dizi çekimlerinde takoz kullandığı için eleştirildiğini belirten Hazal Kaya, ‘’Hem boyum hem de kilomla ilgili sosyal medyada çok acımasız eleştirilerin hedefi haline geldim. Şeker hastası olduğum için ani bir şekilde kilo aldım. Zaman içerisinde düzenli spor ve diyetle birlikte kilolarımdan kurtuldum. Bunu güzel olmak için değil, sağlıklı olmak için yaptım. Dizi sektöründe kiloluysanız, başarılı bulunmuyorsunuz. Güzel ve zayıf olduğunuzda başarılı olduğunuz düşünülüyor. Bu kesinlikle çok yanlış ve klişe bir bakış açısı! Kadına yönelik şiddet her alanda uygulanıyor. Kadınlar, bedenleri üzerinden değerlendiriliyor’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.