Ünlü yönetmen tecavüz davasında şoke oldu! Hakan Sur kimdir?

Bir çok ünlü yapımda yönetmenlik yapan Hakan Sur tecavüz davasında mahkemenin kararıyla şoke oldu. Genç bir kadının tecavüz şikayetiyle tutuklanmış, ünlü yönetmen suçlamayı ret etmiş ve ilişkinin rızayla olduğunu iddia etmişti ama sonuç iddiasın aksine beklendiği gibi oldu. Hakan sur kimdir? Leyla ile Mecnun, Muhteşem Yüzyıl, Met-Cezir, Kalp Atışı, Rüzgarın Kalbi, Güllerin Savaşı, Adını Feriha Koydum, Kanıt gibi yapımlarda yönetmenlik yapan ünlü ismin tecavüz davasının detayları..

"Leyla ile Mecnun", "Muhteşem Yüzyıl", "Med-Cezir", "Kalp Atışı", "Rüzgarın Kalbi", "Güllerin Savaşı", "Adını Feriha Koydum" ve "Kanıt" gibi dizilerin sanat yönetmenliğini yapan Hakan Sur, cinsel saldırı suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre mahkeme heyetinin Hakan Sur'a verdiği hapis cezasının Bölge Adliye Mahkemesine gönderilmişti. Mahkemeye taşınan tecavüz skandalı geçtiğimiz yıllarda meydana gelmişti.

Genç kadın H.B.G., Hakan Sur ile geçtiğimiz yıllarda bir mekânda karşılaşmıştı. Aynı masada oturan ikili bir süre sohbet ettikten sonra Hakan Sur, H.B.G.'yi "Telefonumun şarjı bitti, gel bana gidelim, şarj ettikten sonra tekrar çıkarız" diyerek davet etmişti.

Bir süre vakit geçiren genç kıza Hakan Sur, "Burada yatak var, burada kal" diyerek H.B.G.'den olumsuz yanıt alınca ısrar etmişti. İddiaya göre daha sonra sanat yönetmeni H.B.G.'ye cinsel saldırıda bulunmuştu.

Saldırının ardından dışarıya çıkan H.B.G gittiği hastanenin polisine şikâyetçi olmuş şikâyetin ardından Hakan Sur gözaltına alınmıştı.

10 YIL HAPSE MAHKÛM EDİLDİ
Sur; H.B.G.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanmış, yaklaşık 4 ayın ardından serbest bırakılmıştı. Mahkemede suçlamaları reddeden sanık, ilişkide rıza olduğunu savunmuştu. İstanbul 11 Ağır Ceza Mahkemesi yapılan yargılama sonunda Hakan Sur'u, 'cinsel saldırı' suçunu işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapse mahkûm etmişti.

BAM YEREL MAHKEMENİN KARARINI ONAYLADI
Yapılan yargılamanın ardından karara itiraz eden Hakan Sur'un dosyası Bölge Adliye Mahkemesi'ne (BAM) taşınmıştı. BAM, geçtiğimiz günlerde Hakan Sur'un itirazı sonrası incelediği dosya hakkında karar verdi. Yerel mahkemenin verdiği kararın yerinde olduğuna kanaat getiren üst mahkeme kararın yerinde olduğunu ifade ederek itirazı reddetti. Dosya Yargıtay'a taşındı.

HAKAN SUR KİMDİR?

Leyla ile Mecnun, Muhteşem Yüzyıl, Met-Cezir, Kalp Atışı, Rüzgarın Kalbi, Güllerin Savaşı, Adını Feriha Koydum ve Kanıt gibi dizilerin Sanat Yönetmenliğini yapan Hakan Sur kimdir? İşte IMDb profilinde yer alan yapımlar..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.