Trendyol'dan çocuk ticareti suçlamasına yanıt! Wayfair nedir?

Amerikan e-ticaret devi Wayfair'in çocuk ticareti yaptığı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Trendyol'da da astronomik rakamlara satılan çocuk ürünleri dikkat çekti. Trendyol çocuk ticareti suçlamalarıyla ilgili açıklama yaptı. Wayfair çocuk ticareti skandalının detayları nelerdir? 

Amerika'nın en büyük e-ticaret firmalarından Wayfair'in adı çocuk ticareti skandalı ile anılmaya devam ediyor. Milyarlarca dolar cirosu bulunan şirketin, kaçırılan çocukların satıldığı paravan yapı olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü. Küresel bir şirket olan Wayfair de 14 milyon ürünün satışı gerçekleştiriliyor. Dünya genelinde 11 milyon tedarikçinin satış yaptığı sitede çocuk ticaretinin yapıldığı iddiasının kaynağı Reddit oldu. Uluslararası bir forum olan Reddit'te gündeme getirilen Wayfair skandalı dünya geneline yayıldı. Wayfair de satılan ürünlere kaçırılan çocukların adları ve uyruk bilgilerinin eklendiği görüldü. Ürünün açıklaması aratıldığında kaçırılan çocukların fotoğraflarına ulaşılabiliyor. Ayrıca, ürünlerin astronomik rakamlara satılması da dikkat çekiyor. Wayfair skandalının patlamasıyla birlikte Türkiye'deki e-ticaret firmaları da incelenmeye başlandı. Trendyol'daki yüksek fiyatlı ürünleri inceleyen vatandaşlar ilginç sonuçlara ulaştı. Yüksek fiyatlı bir halının açıklama bölümünde yazanlar şaşkınlığa neden oldu. Halının çocuk bedenleri ve yaş grubuyla bağlantılı olması Trendyol'un zan altında kalmasına neden oldu. Ayrıca, küçük çocuk eşyaları ve mobilyalara uygulanan fahiş fiyatlar da dikkat çekti. Kaçırılan çocukların aileleri suç duyurusunda bulundu. Trendyol yetkilileri tarafından çocuk kaçakçılığı iddiaları kabul edilmedi. Trendyol tarafından yapılan açıklamada 15 milyon ürünün platform üzerinden satışının gerçekleştirildiği söylendi. Çocuk ticareti suçlamalarının marka değerlerine zarar vermek amacı ile ortaya atıldığını belirten Trendyol, ''Biz çocuk ticaretine karşı amansız bir mücadelenin savunucularıyız. Platformumuz üzerinden satışı yapılan ürünlerin fiyatları tedarikçiler tarafından belirlenmektedir. Kesinlikle çocuk ticaretiyle ilgimiz yoktur. Bu yöndeki suçlamalara karşı yasal hakkımızı kullanacağız'' denildi. Trendyol'un açıklaması sosyal medyada tepkiyle karşılandı. Fahiş fiyatlı ürünleri inceleyen vatandaşlar siteden halen ürünlerin kaldırılmadığını tespit etti. Wayfair skandalıyla ilgili yasal işlemlerin başlatıldığı açıklandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.