Son Dakika! İstanbul İçin Yeni Tedbirler!

Son Dakika! İstanbul İçin Yeni Tedbirler!

Coronavirüs salgınına karşı son olarak dün gece yarısı başlayacak ve 48 saat boyunca devam edecek sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Şimdi ise İstanbul için bu karar yeni tedbirlerle genişletiliyor. 13 Nisan Pazartesi günü saat 05.00’te başlayacak olan tedbirler İstanbul Valiliği tarafından açıklandı. İşte detaylar!

İstanbul İçin Coronavirüs Tedbirleri Genişletiliyor!

Coronavirüs salgını ülkemizi her geçen gün daha fazla etkisi altına alıyor. Vaka ve ölüm sayıları her gün açıklanan verilere göre artış halinde. Bu artışı durdurmak veya yavaşlatabilmek adına birçok tedbir alınmış durumda. Ancak İstanbul gibi nüfus yoğunluğu fazla olan metropoller için bu tedbirlerin yetersiz kaldığı görülüyor. Bu sebeple de İstanbul Valiliği tarafından yeni tedbirler açıklandı.

13 Nisan Pazartesi Saat 05.00’da Başlıyor!

Alınan yeni kararlar çoğunlukla sosyal mesafelendirme uygulamasına yönelik olacak. Kararlar özellikle toplu taşımada coronavirüsün yayılmasını engellemeyi amaçlıyor. Bazı şirket ve kuruluşlar çalışanları için uzaktan çalışma imkanları sağlıyor olsalar da birçok iş grubu için bu mümkün değil. Bu sebeple de hala birçok vatandaşımı her iş günü toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kalıyor. Toplum sağlığının korunması için tedbirlerin genişletilmesi gerekliydi.

Alınan yeni kararlara göre toplu taşıma araçlarında bulunan herkes maske takmak zorunda olacak ve maskesiz vatandaşlar araçlara alınmayacak. Toplu taşıma araçlarına maskesiz bindiği tespit edilen vatandaşlarımıza ceza kesilecek.

Toplu taşıma araçlarında iki kişilik koltukların yalnızca cam kenarına yolcu oturabilecek.

Tüm toplu taşıma araçları ve duraklarında el dezenfektanı yer alacak.

Anahtar Kelimeler:
CoronavirüsCovid19Istanbul
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.