Sokağa Çıkma Yasağından Kimler İstisna Tutulacak? Nereler Açık Olacak?

Sokağa Çıkma Yasağından Kimler İstisna Tutulacak? Nereler Açık Olacak?

Coronavirüs tüm dünyada hayatı tam anlamıyla felç etmeye devam ederken ülkemizde de hem vaka sayıları hem de coronavirüs sebepli ölüm sayıları her geçen gün artıyor. Birçok ülkede artışı durdurma veya en azından yavaşlatma amacıyla sokağa çıkma yasağı uygulamaya konulurken ülkemizde de bu kararın alınması beklenmekteydi. Sokağa çıkma yasağı sonunda kısıtlı olarak uygulamaya konuldu. Vatandaşların ise aklında birçok soru var: “Sokağa çıkma yasağı hangi illerde?”, “Sokağa çıkma yasağı kaç gün?”, “Sokağa çıkma yasağından kimler istisna tutulacak?”, “Sokağa çıkma yasağında nereler açık olacak?”… Tüm bu merak edilenlerin cevabını yazımızda bulmanız mümkün.

Sokağa Çıkma Yasağı Hangi İllerde Geçerli?

Bugün itibariyle alınan karara göre 31 ilimizde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasak 10.04.2020 gece yarısında başlayacak ve 48 saat sürecek. Peki sokağa çıkma yasağına hangi iller dahil?

Sokağa çıkma yasağı kararı alınırken özellikle nüfus yoğunluğunun fazla olduğu büyük şehirlerimiz dikkate alınmış. Ayrıca Zonguldak gibi özel sebepler yüzünden listeye dahil edilen şehirlerimiz de var. Zonguldak, kömür madenlerinin fazlalığı sebebiyle solunum yolu hastalıklarının fazla görüldüğü bir şehir olduğundan coronavirüs açısından daha fazla tehlike arz etmekte.

Sokağa Çıkma Yasağından Kimler İstisna Tutulacak?

Ülkemizde sokağa çıkma yasağı şimdilik geçici ve kısıtlı olarak uygulanacak. Yasaktan istisna olan vatandaşlar ve işyeri, işletme ve kurumlar da var. Örneğin ekmek üretimi yapılan fırınlar, tıbbi malzeme (maske gibi) üretimi yapılan imalathaneler, sağlık kuruluşları ve eczaneler, zorunlu kamu hizmeti gerçekleştiren kuruluşlar (rehabilitasyon merkezi, huzurevleri, bakım evleri, acil çağrı merkezleri gibi), nüfusa göre belirlenecek şekilde benzin istasyonu ve veterinerler, kargo dağıtım şirketleri ve hayvan barınakları sokağa çıkma yasağı boyunca hizmet vermeye devam edecek.

Sokağa çıkma yasağı istisna kapsamında olan vatandaşlarımız ise şunlar:

Yayınlanan genelgeye göre hizmetlerini sürdürecek olan kurum ve kuruluşlarda çalışan görevliler, TBMM çalışanları, kamu güvenliğini sağlayan görevliler, acil çağrı merkezlerinde çalışanlar, birinci dereceden yakınlarının cenazesini düzenleyen ve cenazeye katılanlar, altyapı çalışanları, medya çalışanları, kargo ve dağıtım çalışanları, tarım ve hayvancılık işçileri, kan bağışı yapacak olanlar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.