Sokağa çıkma yasağı başladı! 4 günlük yasak boyunca nereler açık olacak?

Ülkemizde korona virüsü vakalarında her gün düşüş yaşanıyor. Bu bağlamda devlet yetkilileri tedbirler almaya devam ediyor. Bu tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı bayram sürecinde 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamıştı. Bayramda uygulanacak sokağa çıkma yasağının genelgesi de bakanlık tarafından açıklandı. En çok merak edilen konu, sokağa çıkma sürecinde nerelerin açık kalacağıydı. İşte sokağa çıkma yasağında açık olacak işletmeler..

Yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında 81 ilde 23-26 Mayıs arasında 4 gün sürecek sokağa çıkma yasağı başladı. Yasak kapsamında; 23 Mayıs Cumartesi günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

Ramazan Bayramı'nda 81 ilde uygulanacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağında arife dahil olmak üzere 23-24-25-26 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı uygulanacak.23 Mayıs Cumartesi gününe denk gelen arefe gününden, bayramın son gününe denk gelen 26 Mayıs Salı gecesi 00.00'a kadar sürecek sokağa çıkma yasağı önceki kısıtlamaların aksine Türkiye'nin 81 kentinde uygulanacak.

AREFE GÜNÜ MARKETLER AÇIK OLACAK
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre bayram arifesine denk gelen 23 Mayıs Cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verebilecek. 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi ve 26 Mayıs Salı günleri ise market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler tamamen kapalı olacak.Fırın, pastane ve tatlıcılar ise 23-24-25-26 Mayıs günlerinin tamamında hizmet verebilecek. Bu iş yerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılacak.

65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLAR BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ DIŞARI ÇIKABİLECEK
Bayramın birinci günü 14.00-20.00 saatlerinde yürüme mesafesiyle sınırlı olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar ve ihtiyaç duyulan hallerde refakatçileri dışarı çıkabilecek.

ŞEHİTLİK ZİYARETLERİ YAPILABİLECEK
Bayramın birinci günü şehit yakınları ve refakatçileri kabir ziyareti yapabilecek. Talep halinde ulaşımları valilik ve kaymakamlıklarca sağlanacak.

KARARLARA UYMAYANLARA CEZA VAR
Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.Sokağa çıkma kısıtlaması salı gecesi 00.00'da sona erecek.

BAKANLIĞIN YAYINLADIĞI GENELGE
İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine gönderdiği "Sokağa Çıkma Kısıtlaması Genelgesi'nin"detayları şu şekildedir:22.05.2020 tarihi saat 24.00 ile 26.05.2020 tarihi saat 24.00 arasında 81 ilimiz sınırları içinde bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.