İmamoğlu'ndan taksicilere sert yanıt! İstanbul'a 5 bin taksi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu, 5 bin taksiyi belediyenin kiraya vereceğini açıkladı. Taksiciler tarafından sert eleştirilere neden olan bu karar yeni bir tartışma başlattı. Ekrem İmamoğlu, ''Bağcılardaki bir kaç galerici kararımızı etkileyemez'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni taksi projesi tartışmaların fitilini ateşledi. FOX TV'deki İsmail Küçükkaya'nın Çalar Saat programına katılan Başkan Ekrem İmamoğlu, taksi projesini açıklamıştı. Dünyanın diğer büyük kentleri ile İstanbul'daki taksi sayılarını açıklayan Başkan Ekrem İmamoğlu, ''İstanbul'un nüfusu düşünüldüğünde taksi sayısının yetersiz kaldığı ve vatandaşların zorluk çektiği görülüyor. Bu soruna belediye olarak kökten bir çözüm bulacağız'' demişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 5 bin taksiyi kiraya vereceğini açıklayan Başkan Ekrem İmamoğlu, ''Taksiler, 3 yıl boyunca bir kişiye tahsis edilecek. Öyle ki, taksi içerisinde cam bulunması, sürücü ve yolculunun birbirlerine fiziksel temasının olmaması gibi önemli detayları düşünüyoruz. Hatta, taksilere ödenecek para bile nakit olmayacak. Tıpkı, metro ve otobüslerde kullanılan İstanbul Kart gibi taksiler içinde para yüklenebilecek kartlar çıkartacağız. Taksi tarifeleri de piyasa şartlarına uygun olarak belirli bir standartta olacak'' diye konuştu. Başkan Ekrem İmamoğlu'nun yeni taksi projesini açıklamasının ardından İstanbul'daki taksicilerden ilk tepki geldi. Bağcılarda bulunan bir taksi durağı çalışanları basın açıklaması yaptı. Başkan Ekrem İmamoğlu'nu uyaran taksiciler, ''Belediyenin işi taksi çalıştırmak değil'' ifadelerini kullandı. Taksicilerden gelen açıklamalara yanıt veren Başkan Ekrem İmamoğlu ise sert konuştu. İstanbul'daki taksi ihtiyacına karar verecek olan mercinin halk olduğuna dikkat çeken Başkan İmamoğlu, ''Bağcılarda bulunan galeri sahibi bir kaç taksicinin isteğine göre hareket etmeyeceğiz. İstanbul'da taksi ihtiyacı vardır. Rant peşinde koşanlar yüzünden projemizden geri adım atmayacağız. Düzeni bozmaya çalışan, halkın ihtiyaçlarının karşılanmasını engellemeye çalışan herkes karşısında devleti bulacaktır'' diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.