Hangi Şehir Coronavirüs Ölüm Oranlarında İstanbul’u Geçti?

Hangi Şehir Coronavirüs Ölüm Oranlarında İstanbul’u Geçti?

Coronavirüs salgınının bilançosu dünya genelinde ağırlaşmaya devam ediyor. Ülkemizde de virüs kaynaklı ölüm ve vaka sayıları her geçen gün artmakta. Geçtiğimiz günlerde 30 büyükşehirde ciddi önlemler alınmasını sağlayan bir genelge yayınlanmıştı. Coronavirüse karşı tedbirler kapsamına giren şehirlerden biriyse Zonguldak’tı. Zonguldak şimdi ise coronavirüs ölüm oranlarında İstanbul’u bile geride bırakarak birinci sıraya çıktı. Peki Zonguldak’ta coronavirüs ölüm oranların neden çok yüksek? Coronavirüs Türkiye son durum ne? Bu soruların cevabını haberimizde bulabileceksiniz.

Zonguldak Ölüm Oranlarında İstanbul’u Geçti!

596 bin nüfusa ev sahipliği yapan Zonguldak nüfusa oranlandığında en çok vaka ve ölüm sayısına sahip olan ilimiz oldu. Zonguldak, İstanbul’u bile geçerek birinci sırada çıktı. Peki Zonguldak’ta neden coronavirüs ölüm oranları yüksek?

Kömür madenleriyle ünlü olan Zonguldak’ta kömürle çalışan 7 adet termik santral bulunuyor. Bu sebeple Zonguldak’ta solunum yolu hastalıkları oldukça yüksek. Zonguldak’ta ikamet edenlerin yaklaşık olarak %60’ının bir solunum yolu hastalığına sahip olduğu belirtiliyor. Coronavirüs de direkt olarak akciğerleri ve solunum yolunu hedef alan bir hastalık olduğundan ölüm oranlarının bu denli yüksek olduğu tahmin edilmekte.

Coronavirüs Türkiye’de Son Durum Ne?

Son verilere göre dünya genelinde vakaların toplamı 2 milyon 200 bini geçmiş durumda. 150 binden fazla kişi hayatını kaybederken 600 bine yakın kişiyse iyileşti. Ülkemizde ise Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son verilere göre sayılar şu şekilde:

Toplam Test Sayısı: 558.413

Toplam Vaka Sayısı: 78.546

Toplam Vefat Sayısı:1769

Toplam Yoğun Bakım Hasta Sayısı: 1845

Toplam Entübe Hasta Sayısı: 1014

Toplam İyileşen Hasta Sayısı: 8631

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.