Fatih Portakal Fox'dan ayrıldı! Fox Tv ana haber sunucusu Fatih Portakal kimdir?

Fox Tv ana haber sunucusu Fatih Portakal 10 senedir Fox akşam haberlerinin spikerliğini yapıyordu. Bir çok konuda yaptığı yorumlarla kimi zaman destek buldu, kimi zamanda eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Ancak artık Fatih Portakal ne Fox ne de başka bir kanalda haber sunmayacak. Fatih Portakal ekndi açıklamasına göre emekli oldu. Peki ''İçsel devrime ihtiyacım vardı'' diyen Fatih Portakal kimdir? Tüm detaylar..

FOX'un ana haber sunucusu Fatih Portakal hayatında yeni bir sayfa açmak üzere mesleği tamamen bıraktı. FOX Türkiye'nin resmi açıklamayla duyurduğu ayrılık sonrası Portakal'dan ilk tweet geldi.

İşte Fatih Portakal'ın o tweeti:

Siz veda ederken,calıştığınız kurumun hakkınızda bu cümleleri kurması her çalışana nasip olmaz. Teşekkür ediyorum
@FOXTurkiye @FOXhaber

1-10 yıldır gurur duyarak calışıp, birlikte keyifle yol aldığim
@foxhaber’den kendi tercihimle ayrılmaya karar verdim. Sadece,“Ne yapmak istiyorum?”sorusunun cevabını aradım. İçsel devrime ihtiyacım vardı. Kariyer, tanınmışlık, kazanç vazgeçilebilecek şeylerdi.++
2-Başta sağlık, dinginlik, huzur ve aile ise insanın yaşam nedeni. Karari bu kadar net verdim. Bu yıl ve belki sonrasında toprağin sakin ritminde yaşayıp ruhumu ve bedenimi dengeleyeceğim. Tabiatla olabildiğince bütünleşip kıymetini bilerek yaşam süreceğim. Kalın sağlıkla.

Fatih Portakal Kimdir?

Fatih Portakal (2 Şubat 1968, Nazilli), Türk gazeteci ve sunucu. İlköğrenimini Nazilli'de; ortaöğrenimini İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı. 1994 yılında yüksek lisans ve yabancı dil eğitimini yapmak üzere Avustralya'ya gitti.

Fatih Portakal, eğitimi sonrasında Avustralya'da ünlü bir restoranı bir müddetliğine işletti. 1997 yılında Türkiye'ye döndü. Armağan Toper ile evlendi. 1997-2005 yıllarında Star TV'de muhabir olarak çalıştı. 2005 yılında gazeteci Mehmet Ali Birand'ın teklifi üzerine Kanal D'ye geçti. 2010 yılının Mayıs ayında FOX'un habercilerinden İrfan Değirmenci'nin teklifi üzerine FOX'a geçti.

Fatih Portakal, 2010-2013 yılları arasında FOX'ta Çalar Saat programı sunuculuğu yaptı. 2013'ün Eylül ayında FOX'taki kadın habercilerinden Nazlı Tolga'nın evlenerek yurtdışına yerleşmesi gereğince Fox Ana Haber programı sunuculuğu işini bırakması üzerine programı sunmaya başladı. Ayrıca Fatih Portakal ile Türkiye'nin Trendleri adlı programı da sunmuştur.

Aydınlı sunucu, 43. Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Haber Sunucusu" ödülüne layık görülmüştür. Aynı ödülü 44. Altın Kelebek Ödülleri'ndede almıştır. 2020 yılında ise FOX Ana Haber'deki Fatih Portakal ile FOX Ana Haber programından ayrıldığını duyurmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.