e-bebek sitesi hacklendi! Hackler fidye istedi

Anne ve bebek ürünleri satışı yapan e-bebek firmasının internet sitesi hacklendi iddası günün en çok konuşulan konu başlıkları arasında yerini aldı. E-bebek firması hacklenme olayıyla ilgili sessizliğini korurken, sitenin bakıma alındığı açıklandı. e-bebek sistemine giren hackler fidye istedi. e-bebek kullanıcılarının bilgileri hackerların eline mi geçti?

Türkiye'nin en çok kullanılan online internet sitesi e-bebek hacklenme skandalıyla gündeme geldi. Binlerce kişinin alışveriş yaptığı e-bebek sitesinin kontrolü hackerların eline geçti. e-bebek hacklenme olayıyla ilgili bilgiler firma çalışanları tarafından sosyal medyada doğrulandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte çalışan e-bebek firmasının yetkilileri konuyu gizli tutmaya çalışıyor. e-bebek hacklenme olayının arkasındaki hackerların kimliği araştırılıyor. e-bebek online sitesini hackleyen hackerlar firma yetkililerinden fidye istedi. 300 bitcoin ödenmesi halinde e-bebek sisteminin açılacağını söyleyen hackerlar, firmaya süre tanıdı. Sanal para birimi olan bitcoin, hackerların kimliğini belirlenmemesini sağlayacak. Bu nedenle bitcoin para biriminde ödeme yapılması isteniyor. 300 bitcoin'in 20 milyon lira Türk parasına denk geldiği hesaplandı. e-bebek firma yetkililerinin istenilen fidyeyi ödememeleri halindeyse sisteme girişleri engellenecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı siber güvenlik uzmanları ile emniyet güçlerinin birlikte çalıştığı hacklenme olayı araştırılıyor. e-bebek firmasından ise konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapıldı. Fakat, sitenin ''daha iyi hizmet verebilmek için bakıma alındığı'' açıklaması hacklenme olayını doğrular nitelikte bulunuyor. e-bebek sisteminde kullanıcıların kimlik bilgilerinin yanı sıra kredi kartı bilgileri de yer alıyor. Yüksek kapasiteli bir sistemi hacklemeyi başaran hacklerin, yurt dışı kaynaklı olduğu düşünülüyor. Özellikle, Çinli hackerların bu tarz saldırılar yaptıkları biliniyor. e-bebek sisteminin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Gündem maddeleri arasına giren e-bebek hacklenme olayı siteden alışveriş yapan vatandaşlarında endişelenmesine neden oldu. e-bebek sistemini hackleyen hackerlar, kredi kartı bilgilerine ulaşarak para çekme işlemi gerçekleştirebilir. Emniyet güçleri ile bankalar arasında irtibat kuruldu. e-bebek üzerinden yapılacak olan tüm kredi kartı işlemleri kontrol altına alındı. 

E-BEBEK AÇIKLAMA YAPTI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.