Diriliş Ertuğrul hala en çok izlenen dizilerin başını çekiyor! 72 ülkede gösterimde olan Diriliş Ertuğrul en güzel sahneler izle

Diriliş Ertuğrul dizisi yayınlandığı ilk günden itibaren izlenme rekorları kıran başarılı dizi Diriliş Ertuğrul, dünyada bir çok ülkede çeşitli dillerde yayınlanıyor. 72 ülkede gösterimde olan dizi başarılarını katlayarak devam ettiriyor. Diriliş Ertuğrul en güzel sahneler izle, efsane Türk yapımı Diriliş Ertuğrul dizisi izle..

72 ülkede 6 farklı dilde izleyicileriyle buluşan Diriliş Ertuğrul dizisi, The Guardian tarafından Game Of Thrones'a benzetildi.

Diriliş Ertuğrul dizisi, yayına girdiği 2014 yılından itibaren izlenme rekorları kırdı, farklı ülkelerde farklı platformlar üzerinden milyonlarca izleyiciye ulaştı.

İngiltere'de yayın yapan The Guardian gazetesi, Diriliş Ertuğrul dizisini mercek altına aldı.

Bu başarıyı görmezden gelemeyen İngilizler, Aina Khan'ın imzasını taşıyan bir haber servis etti.

Dizinin Latin Amerika'da, Güney Asya'da ve Afrika'da izleyicilerini kendisine bağladığına dikkat çekilen haberde, Nelson Madela'nın torunundan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya kadar birçok ismin diziye hayran olduğu hatırlatıldı.

Diriliş Ertuğrul'un, Amerika'da ve İngiltere'de de izleyiciyi kendine çekmeyi başardığının ifade edildiği haberde, "Dizi şimdi o kadar popüler ki 72 ülkede altı dilde yayınlanıyor." denildi.

GAME OF THRONES

"Bir televizyon dizisi nasıl Müslümanların Game Of Thrones'una dönüştü" başlıklı haberin alt satırlarında ise yaşanan siyasi ambargolardan da bahsedildi.

Bilindiği üzere Orta Doğu'da büyük bir hayran kitlesine sahip olan Diriliş Ertuğrul, alınan yasak kararları nedeniyle izleyicilerinden koparılmıştı.

Mısır'da darbeci Sisi'ye yakın din akdemisyenleri de Diriliş Ertuğrul'un izlenmemesi yönünde çağrılar yapmıştı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL

2017 yılında, film ve dizi yayın platformu Netflix'te yayınlanan İngilizce altyazılı versiyonunun da ABD ve İngiltere'de izleyicileri etkilediği aktarılıyor.

Başka ülkelerde yaşayan Müslümanların diziyi izlerken kültürel ve dini değerlerinin doğru ve güçlü şekilde aksettirilmesinden memnuniyet duydukları ifade ediliyor.

Yazıda, dizideki kadınların güçlü rollerine de vurgu yapılırken, diziden etkilenen yabancı izleyicilerin Türkçe öğrenmeye başladıkları da anlatılıyor.

Yazıda ayrıca, Türkiye'nin 100'den fazla ülkeye 150'den fazla dizi ihraç ettiği ve bu alanda ABD'nin hemen ardından geldiği bilgisine de yer veriliyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL EN GÜZEL SAHNELER

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.