Bu Uygulama Coronavirüs Riskli Yerleri Gösteriyor! Hayat Eve Sığar Uygulaması Nasıl İndirilir?

Bu Uygulama Coronavirüs Riskli Yerleri Gösteriyor! Hayat Eve Sığar Uygulaması Nasıl İndirilir?

Tüm dünya, coronavirüs (COVID-19) salgınına karşı savaşta her türlü imkanı ortaya koyuyor. Ülkemizde de virüsün yayılmasını önlemek veya yavaşlatmak adına oldukça önemli adımlar atılmakta. Salgını yavaşlatmanın en iyi yolu gerekmedikçe evlerden dışarıya adım atmamak. Bu süreçte “Hayat Eve Sığar” sloganı da oldukça kullanılmaya başladı. Sağlık Bakanlığı da bu isimle çevrenizdeki coronavirüs riskli yerleri harita üzerinden gösteren bir uygulama yayınladı! Peki Hayat Eve Sığar uygulaması nedir? Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl indirilir? İşte cevabı!

Sağlık Bakanlığı’nın Uygulaması ‘Hayat Eve Sığar’ Nedir?

Coronavirüs salgınıyla olan mücadelede ülkemiz de ortaya koyduğu dijital hamlelerle öne çıkıyor. Bunların sonuncusu ise Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması. Akıllı cihazlar için geliştirilen uygulamayı kullanarak vatandaşlar, bulundukları konumdaki coronavirüs risk oranını görebilmekteler. Uygulamanın üç ana işlevi bulunmakta.

Hayat Eve Sığar uygulaması “Sağlık Durumu” bölümünden yakındaki sağlık kuruluşları hakkında bilgi almak mümkün. Uygulamanın “Yoğunluk” bölümünde ise kişinin an itibariyle bulunduğu konumun coronavirüs açısından ne kadar riskli olduğu görülebiliyor. Ayrıca “Ailem” bölümünden aile fertleri de uygulamaya eklenebiliyor. Ayrıca uygulamayı kullanarak yakında bulunan eczane, sağlık kuruluşu, otobüs-metro durakları ve marketler de görülebilmekte.

Hayat Eve Sığar’ Uygulaması Nasıl İndirilir?

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilip yayınlanan uygulama akıllı telefonlar için üretildi. Uygulamayı indirebilmek için akıllı cihazınızda yer alan uygulama marketine giriş yapmanız gerekmekte ( iOS cihazlar için App Store ve Android cihazlar için Google Play). Ücretsiz olan uygulamayı indirdikten sonra telefon numaranız ile doğrulama yapmanız gerekecek. Sonrasında ise uygulamanın sorduğu bazı sorulara yanıt vererek sağlık durumunuz hakkında bazı yönlendirmeler alacaksınız. Sonrasında uygulamanın sunduğu hizmetlerden kolaylıkla faydalanabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.