Ayasofya kararına ilk tepki Yunan'dan geldi!

Ayasofya'nın ibadete açılmasından rahatsızlık duyanların olacağı herkesin malumuydu, ilk tepki nereden gelecek diye beklerken Yunan açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde de Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos küstah açıklamalar yapmıştı. Türklerin tarihinden bihaber yapılan bu açıklama büyük tepki çekmişti. Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos, Yunan televizyonunda Türkiye ve Ayasofya ile ilgili küstah sözlere imza atmıştı. Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos, Yunan Mesogeios televizyonunda Ayasofya ile ilgili soruya, "Türkler buna cüret edemez" diyerek yanıt vermişti. Ieronimos, "Türkler ellerinde ne varsa o oyunu oynuyor. Ayasofya da bu oyunlardan sadece biri. Bunu yapmaya cüret edebileceklerini düşünmüyorum" ifadelerini kullanmıştı. Ancak küstah papaz alınan karar sonrası kayılara karıştı. Açıklamayı Yunan bakanlığı yaptı.

AYASOFYA İBADETE AÇILDI, İLK TEPKİ YUNAN'DAN
Ensonhaber'in aktardığı habere göre; Yunanistan Kültür Bakanlığı, Ayasofya hakkında alınan kararın uygar dünyaya karşı bir provokasyon olduğunu savundu.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal ederken, Ayasofya'da ibadetin önü açıldı.

Ayasofya'nın ibadete açılması dünyada yankı uyandırırken, karara ise tepkiler gelmeye başladı. Yunanistan Kültür Bakanlığı bir açıklama yayınladı.

"AYASOFYA TÜM İNSANLIĞA AİT BİR YAPI"
Kültür Bakanı Lina Mendoni’nin imzasını taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’nin içişlerine müdahale gibi bir niyetimiz yok ama Ayasofya tüm insanlığa ait bir yapıdır.

"DÜNYAYA KARŞI AÇIK PROVOKASYON"
Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın siyasi iradesinin sonucu olarak alınan karar, bu anıtın ünik ve ekümenik doğasını tanıyan medeni dünyaya karşı açık bir provokasyondur.”

Anahtar Kelimeler:
AyasofyaTürkiyeYunanistan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.