Acemi askere yapılan eziyet ortalığı ayağa kaldırmıştı! Hulusi Akar'dan talimat

Sosyal medya yine bir skandalla adeta sallandı. Acemi askere yapılan eziyet görüntüleri herkesi şoke etti. Asker ocağına vatan görevi için giden genç fidanlara kendini bilmez bir kaç dengesizin yaptıkları hareket en çok konuşulanlar arasına girdi. Kırklareli/Babaeski'de yaşandığı ortaya çıkan acemi askere yapılan eziyet görüntüleri için Milli Savunma Bakan Hulusi Akar inceleme talimatı verdi. Böyle olayların yaşanmaması için gereken cezayı almaları, toplumun tepkisini bir nebze olsun azaltacağı tahmin ediliyor..

Sosyal medyada büyük tepki toplayan, acemi askere diğer askerler tarafından yapılan eziyeti gösteren görüntüler hakkında Milli Savunma Bakanlığı inceleme başlattı.

Sosyal medyaya düşen ve çekildiği yer ile zamana dair net bilgi bulunmayan bir videoda, askere giden acemi bir ere ‘devrecilik’ adı altında eziyet edilmesi gündem oldu. Konu Ekşi Sözlük ve Twitter’da en çok konuşulanlar arasına girdi. Milli Savunma Bakanlığı, görüntülerle ilgili inceleme başlattı.

Sosyal medyada yer alan ve tepki çeken, bir askere daha kıdemli diğer askerlerce yaptırılan bazı hareketlerle ilgili görüntüler üzerine Akar, ilgili birlik komutanları tarafından olayla ilgili inceleme başlatılmasını istedi. Bunun üzerine, söz konusu davranışlarda bulunan askerler tespit edilerek, haklarında idari ve hukuki işlem başlatıldı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde acemi bir asker, kıdemli diğer askerler tarafından hakarete uğruyor, çeşitli askeri hareketleri yapması için tehditte bulunuyor. Görüntülerin ortaya çıkması ardından sosyal medya ağaya kalktı. Konu, ekşi sözlük ve Twitter’da en çok konuşulanlar arasına girdi.

Dün sosyal medyada paylaşılan bir videoda birkaç usta askerin birliğe yeni katılan acemi askere karşı sergilediği tutum ve davranışlar tepki çekmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatıyla o askerler hakkında inceleme başlatıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sosyal medyada paylaşılan videoda acemi askere zorbalık yapan usta askerler hakkında inceleme başlatma talimatı verdi.

ACEMİ ASKERE YAPTIRILAN SAYGISIZ DAVRANIŞLAR
Sosyal medyada yer alan, bir askere, daha kıdemli diğer askerler tarafından yaptırılan bazı hareketlerin yer aldığı görüntüler tepki çekti.

ASKERLER HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI
Edinilen bilgiye göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın talimatı üzerine ilgili birlik komutanları tarafından olayla ilgili inceleme başlatıldı.Söz konusu davranışlarda bulunan askerlerin tespit edilerek haklarında idari ve hukuki işlemin başlatıldığı öğrenildi.

TWITTER'DA EN ÇOK KONUŞULAN KONU
Öte yandan görüntüler Twitter'da #AskereEziyet etiketiyle en çok konuşulan konular arasında ilk sırada kendine yer buldu.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından acemi ere eziyet ettiği öne sürülen kişilerin sosyal medya profilleri de yayınlandı.
Bu profillerin daha sonra kapatıldığı görüldü. Acemi askeri kurtaran isim olduğu iddia edilen kişi Fatih Çelikten ise sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
Çelikten yaptığı paylaşımda, “2019yılında çekilen bir video galiba yeni yayılmış ve profilime ulaşılmış gelen mesajlara çok tşk ederim… Lütfen 2-3 kendini bilmez asker yüzünden tüm askerlerimiz böyle kötü sanmayın… En büyük asker Türk askeridir” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.