SON DAKİKA! 1000TL Maddi Destek Ödemeleri Başladı! Kimler Yararlanabilecek?

SON DAKİKA! 1000TL Maddi Destek Ödemeleri Başladı! Kimler Yararlanabilecek?

Ülkemizde de olumsuz etkilerini gösteren coronavirüs salgını birçok vatandaşımızı ekonomik anlamda büyük sıkıntılara sokmuş durumda. Maddi zorluk yaşayan vatandaşlarımızı bir nebze de olsa rahatlatabilmek için devlet tarafından maddi yardım yapılacak. 2 milyon 300 bin haneye yapılacak olan 1000’er TL’lik maddi yardım destekleri bugün başladı. Peki kimler yararlanabilecek? İşte detaylar!

1000 TL Maddi Yardım Ödemeleri Başladı!

Müjdeyi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk yaptı. Bakan Selçuk, 2 milyon 300 bin haneye Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi bünyesinde 1000’er TL’lik maddi destek ödemelerinin bugün yapılmaya başlandığını dile getirdi. Paket kapsamında 3 fazdan oluşan maddi yardımların ikinci fazı kapsamında bugün başlayan ödemeler 2 milyon 300 bin haneye yapılacak. Faz 1 ödemeleri ise 2 milyon 111 bin haneyi kapsamaktaydı.

Bakan Selçuk, “Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlarımızı desteklemek için oluşturduğumuz Sosyal Destek Programımız 3 fazdan oluşuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla sahada ihtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz 2.3 milyon haneye Faz 2 kapsamında 1.000 TL nakdi yardım yapıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kimler 1000 TL Maddi Destekten Yararlanabilecek?

Faz 1 ödemelerinde olduğu gibi maddi yardımdan faydalanabilmek için fazladan bir şey yapmaya gerek olmadığını dile getiren Bakan Selçuk, “1.000 TL nakdi destek ödemesi bugün, bu hanelerimizin PTT hesaplarına yatırılmaya başlandı. Bu yardımlar da yine bir önceki yardımda olduğu gibi, bulaş riskini azaltmak için evlere götürülerek, elden teslim ediliyor.” dedi. Yani yardımdan faydalanabilmek için hali hazırda hanelerin Sosyal Yardımlar sistemine kayıtlı olması yeterli.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.