Altın fiyatları düşecek mi? Gram altın kaç lira olacak uzman yorumları 7 Temmuz 2020

Altın yatırımcısı her yeni güne farklı bir heyecanla başlıyor. Altın fiyatları, altın alım satımı yapanların gün için sıkça takip ettiği konuların başında geliyor. Hatta bazı yatırımcılar canlı altın fiyatları ekranını hiç kapatmıyor ve anlık altın fiyatları takibini sürdürüyor ve gün içinde alım satımlarla kar etmeyi hedefliyor. Biz de meraklıları ve yatırımcılar için uzman görüşüne de yer verdiğimiz detaylı bir yazı hazırladık. Altın fiyatları, gram altın fiyatı, çeyrek altın fiyatı ve haftanın ilk gününden yansımalara yer verdik..

Altın fiyatları düşecek mi? 7 Temmuz 2020 altın fiyatları yorumu, haftanın ilk günü 6 Temmuz 2020 altın fiyatları güne yatay bir seyirle başladı ve altının gram fiyatı 391,7 lira seviyelerinde işlem gördü.

'Altın fiyatları ne kadar oldu?' Gram ve çeyrek altın fiyatları haftanın ilk gününde yatırımcıların gündemine geldi. Altın alım satımı yapanlar, haftanın ilk işlem gününde altın fiyatlarındaki son durumu öğrenmek adına canlı altın fiyatları ekranındaki takibini sürdürdü. Altının gram fiyatı, 6 Temmuz Pazartesi günü haftaya yatay seyirle başlamasının ardından 391,7 liradan işlem gördü. Altın fiyatlarındaki son durum ekonomi uzmanlarının altın yorumlarında mercek altına alındı. İşte, 6 Temmuz 2020 güncel gram, çeyrek, tam ve yarım altın fiyatları.

Altın fiyatları, 7 Temmuz 2020 tarihinde pek çok vatandaşın yatırımlarına yön verme amacıyla araştırdığı husus olmaya başladı. Dün güne 390 lira seviyesinde başladıktan sonra 393 lira bandında seyreden altın fiyatları, öğle saatlerinde gösterdiği yukarı yönlü ivmesini sürdürdü. İşte, altın fiyatları düşecek mi, altın artacak mı sorusunun cevabını net verilemesede uzmanların görüşleri yatırmınıza yön verecektir. Altın yorumları ve kendi bilgilerinizi harmanlayıp, siz de yatırım planınıza yön verebilirsiniz.


7 TEMMUZ 2020 ALTIN FİYATLARI NE KADAR?


Altın fiyatları bugün ne kadar sorusu piyasa takipçilerinin merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Altının gram fiyatı son olarak 393 liradan işlem görürken bu değerin ardından çeyrek altın ve diğer yatırım altınlarının satış fiyatı değişmişti.

Çeyrek altının satış fiyatı 651 lira seviyesinde işlem görürken, 638 liradan geri alınıyor.
Yarım altının satış fiyatı 1.302 liradan işlem görürken, 1.276 liradan geri alınıyor.
Cumhuriyet altının satış fiyatı 2.652 liradan işlem görürken, 2.626 liradan geri alınıyor.


SERBEST PİYASALARDA ALTIN FİYATLARI


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 0,56 artışla 394,2 liradan tamamladı. İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 640,00 lira, Cumhuriyet altını 2.619,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,56 yükselişle 394,2 liradan işlem gördü.

İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki ve bugün itibarıyla kapanış fiyatları (TL) şöyle:

CUMA-PAZARTESİ ALIŞ-SATIŞ
24 Ayar Külçe Altın(Gr.) 391,80 392,00 394,00 394,20
Cumhuriyet Ata Lira 2.582,00 2.603,00 2.598,00 2.619,00
22 Ayar Bilezik(Gr.) 357,30 361,30 359,50 363,50
Lira (Tam) Ziynet 2.523,00 2.543,00 2.539,00 2.559,00
Yarım Ziynet 1.262,00 1.272,00 1.269,00 1.279,00
Çeyrek Ziynet 630,00 635,00 635,00 640,00

Altın fiyatlarında son durum bu seyirde devam ederken, işin uzmanları Hürriyet'e açıklamalarda bulundu. İşte uzman görüşleri:

GRAM ALTIN 400 LİRA OLUR MU?
Rıdvan Baştürk - Özel Fon Yöneticisi

Gram altın 8 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesinde seyrediyor. Gram altının bu yükselişinde dolar kurundan destek almadığını, ons altındaki yükselişin gram altını desteklediğini söylememiz gerekiyor. Gram altın fiyatını etkileyen iki dinamik var. Biri ons altın, diğeri ise dolar kuru. Dolar kuru 15 Haziran’dan bu yana 6.81-6.86 TL bandında sıkıştı. Bu sıkışma bir yerde yukarı veya aşağı kırılacaktır. Mevcut konjonktürü değerlendirdiğimizde orta-uzun vadeli görünümde yukarı potansiyel devam edebilir. Ons altın ise piyasaların parlayan yıldızı. Mevcut durumda 1787 dolar seviyesinden işlem görüyor. Uzun zamandır yazdığımız ve söylediğimiz gibi; küresel faizlerin düşük olması, genişleyici politikalar ana resimde ons altını destekleyen unsurlar. Teknik olarak da 1765-1745 dolar gibi önemli desteklerin üzerinde kalmayı başarıyor. Bu nedenle pozitif görünüm sürebilir. Yukarıda ise önce psikolojik eşik olan 1800 dolar izlenmeli. Bu direnç de geçilirse 1820 dolar seviyeleri hedeflenebilir. Gram altın özelinde ise, uzun süredir yukarı yönde potansiyel üzerinde durduk. Dönem dönem düşüşler olsa da bunun bir anlam ifade etmediğini ve düşüşlerin alım fırsatı vereceğinden bahsettik. Şimdi bu aşamada 395-400 TL bandını ön plana çıkarabiliriz. Burası teknik olarak önemli bir direnç bölgesi. Hem dolar kurundaki sıkışma hem de ons altındaki seviyeler yakından takip edilmelidir. Bu nedenle kısa vadede 395-400 TL bölgesinden kar realizasyonları gelebilir. Ancak kar realizasyonlarının sınırlı kalmasını, düşüşlerin fırsat vermeye devam etmesini ve orta-uzun vade görünümün korunmasını bekliyorum. Geri çekilmelerde 388 TL ve 382 TL seviyeleri destek olarak izlenebilir.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ? 
Seda Yalçınkaya Özer – İntegral Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı

Ons altında temel ve teknik olarak tüm gelişmeler yukarı yönlü seyri destekliyor. Dolar bazında altın fiyatı dün 1780 dolar seviyesini yukarı yönde aşarak son zamanlarda gördüğü en yüksek seviyenin üzerine çıkmış oldu. Bugün değerli metalde işlemler 1784 dolar seviyesinden geçmekte… Ons altında işlem yapan yatırımcılar için mevcut yukarı yönlü pozisyonlar güçlü destek seviyeleri stop loss alınarak korunabilir.İlave uzun pozisyonlar için 1780 dolar seviyesinin üzerindeki inatçı seyirlerin sürmesi desteklenebilir. Ons altın için geri çekilmeler satış yönlü kullanılmaktan ziyade her geri çekilmenin alım fırsatı vermeye devam etmesini beklemekteyiz. Bunda en etkili konu başlıkları gerileyen faiz ortamının sürmesi, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin seyri ve ABD’de artan vaka sayıları olarak gösterilebilir.

ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ? 
Seda Yalçınkaya Özer – İntegral Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı

Ons altında temel ve teknik olarak tüm gelişmeler yukarı yönlü seyri destekliyor. Dolar bazında altın fiyatı dün 1780 dolar seviyesini yukarı yönde aşarak son zamanlarda gördüğü en yüksek seviyenin üzerine çıkmış oldu. Bugün değerli metalde işlemler 1784 dolar seviyesinden geçmekte… Ons altında işlem yapan yatırımcılar için mevcut yukarı yönlü pozisyonlar güçlü destek seviyeleri stop loss alınarak korunabilir. Gram altın ise ons altındaki yükselişe bağlı olarak 394 TL seviyesine yükseldi. Dolar/TL son iki haftadır izlediği yatay seyirden kaynaklı olarak gram altına yön vermiyor. Ons altındaki hareket alanının değişmesi gram altının belirleyicisi konumunda. Dolayısıyla ons altında olası geri çekilmeler gram altında da alım fırsatı vermekte. Teknik olarak 380 TL seviyesi gram altında iyi bir alım yeri. Bununla birlikte dolar/TL’nin 6.85 TL seviyesinde sabit kalmaya devam ettiği ortamda ons altının 1820 dolar seviyesine yükselmesi gram altında 400 TL seviyesine denk gelmekte. Dolayısıyla 400 TL seviyesi yakınlarında alım yapmakta ziyade ons altındaki aşağı yönlü düzelmeye bağlı olarak geri çekilmelerde alım yapmak daha uygun bir strateji olabilir. Konuştuğumuz konu başlıkları değişmediği sürece ons altın ile gram altında orta ve uzun vadede yükseliş eğilimi desteklenecektir.

AŞI ÇALIŞMALARINDAKİ GELİŞMELER ALTINI BASKILIYOR 
Aylin Cevizci – A1 Capital Araştırma Uzmanı

Temmuz ayına başlarken, ülkelerin ekonomilerini açması sonrasında gelen vaka artışları, ABD’de protestolar ile tetiklenen salgın süreci ikinci dalga ihtimalini de kuvvetlendirdi. Dünya henüz birinci dalgayı bitirememişken, yeniden ikinci dalga ile gündemin oluşması riskli varlıklardan kaçışlara ve güvenli limanlara sığınmalara neden oldu. Bu gelişmeler ile ons altın 1789 dolar seviyesini test ederken, vadeli ons altın kontratı 1805 dolar seviyesini test etti. Bu ise en azından spot altında yaklaşık olarak 16 dolar daha gidilebilecek alanın olabileceğine işaret ediyor. Fakat bu konu şu anda coronavirüsle ilgili gelişmelerin detaylarına ve dünden bu yana takip ettiğimiz aşı haberleriyle şekillenecek. Özellikle dün iki ayrı basın kaynağından gelen aşı çalışmalarındaki pozitif haber, ons altında bir miktar kar satışını da tetikledi ve kıymetli metal 1760 dolar seviyesine kadar geriledi. Anlık olarak baktığımızda ise 1770 dolar seviyesini görüyoruz. Ons altındaki en ufak bir hareket gram altını tetiklerken, yatırımcıların odağına yeniden gram altının yerleşmesini sağlıyor. Gram altın hafta içerisinde, onsta yaşanan bu hareketin etkisi ile 394,3 TL seviyesini gördü. Bugün ise 390 TL seviyesi çevresinde şekilleniyor. Kur tarafında stabil hareket korunurken, yani hareket ons kaynaklı yaşanıyor. Şayet kurda yukarı yönde sert bir hareket oluşmaz ise ve yatay seyir korunabilirse yine gram altının belirleyicisi ons altın olacak. İşte bu yüzden gram altında daha temkinli olmak gerekecek. Gram altın artık fiziki ortamda alınmayacak ise banka maliyetleri ile bunun alım miktarına bağlı olarak fiyatının 2-3 TL daha artabileceğini öncelikle belirtelim. Bu doğrultuda altında görülen en yüksek seviye 396,5 TL iken bu seviyeden yapılacak yeni alımların daha sınırlı ve kademeli olması gerektiği görüşündeyim. Düşüşlerin orta ve uzun vadede yatırımcısına getiri imkânı sunabileceğini söylemek gerek. Satım içinse daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi 390 – 395 TL aralığı makul olabilir. Altın için beklentim kısa vadede 395 – 398 TL aralığında şekilleniyor. Bu nedenle yüksekten almak değil, düşüşlerde maliyetleri düşürerek almanın daha uygun olabileceği kanaatindeyim. Nedeni ise, fiyatlamaların haber akışlarına bu kadar bağımlı olmasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.