Eba Tv Frekans Bilgileri - TRT Eba İlkokul Ortaokul Lise

Tüm dünyada devam eden Koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri doğrultusunda okulların kapatılmasıyla birlikte Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak çalışmasıyla TRT Eba Tv  kanalları yayın hayatlarına başladı.  Uzaktan eğitim sistemine geçilmesi dolasıyla binlerce öğrenci ve veli heyecanlı bir şekilde yayınların başlamasını bekledi. Kanalların açılacağının bildirilmesi sonrası veliler ve öğrenciler kanalların frekans bilgilerini araştırmaya başladı.Tatil değil uzaktan eğitim sloganıyla yayın hayatına başlayan kanallarda gün boyunca öğretmenlerin anlatımları gerçekleşmektedir. Öğrenciler evlerinde televizyondan veya internetten online yollarla eğitimleri takip etmektedir.

Eba TV Canlı izleme Linki: https://www.canlitv.me/kategori/trt-eba-tv

23 Mart 2020 tarihinde yayın hayatına başlayan kanallarda açılış konuşmaları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapıldı. Ziya Selçuk yüzlerce gönüllü öğretmen ve teknisyenin uzaktan eğitimin başlayabilmesi için çaba gösterdiğine de değindi.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için hazırlanan program örgün eğitim müfredatına paralel olarak hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığının başarılı öğretmenleri tarafından verilen derslerin bitmesinin hemen ardından tekrar yayınları verilmektedir. Hafta içi her gün öğrencilerin sınıflarına göre 3 farklı kanalda verilen eğitimlerin bitiminde öğrencilerin sınavlardan sorumlu olmayacakları açıklandı. Uzaktan eğitim dersleri 20 dakika sürüyor ve her dersin sonunda 10 dakika da etkinlik kuşağı yer alıyor.

Veliler ve öğrenciler ders programlarına eba.gov.tr adresinden ve frekans bilgileri girildikten sonra televizyon kanallarından ulaşabilmektedir. Derslerin tekrarı bitince diğer günkü dersler başlayana kadar televizyon ekranında ders programlarının bilgisi veriliyor.

TRT Eba Tv 3 farklı kanaldan yayın hizmeti sağlıyor. HD ve SD seçenekleriyle toplamda ise 6 farklı kanaldan yayın yapabiliyor. Tüm veliler verilen frekans bilgileriyle birlikte kanalların kurulumunu televizyon üzerinden yaptılar. Aynı zamanda internet üzerinden canlı olarak bu kanallar izlenebiliyor. Yayınlar Türksat 4A uydusu üzerinden canlı olarak verilmektedir.

Aşağıda kanalların frekans bilgileri yer almaktadır.

TRT Eba TV Türksat Uydu Frekansları;

HD: Alış Frekansı 12 084 MHz Polarizasyon: Yatay (H) Sembol Oranı: 13 750 FEC: 2/3

SD: Alış Frekansı 11 916 MHz Polarizasyon: Dikey (V) Sembol Oranı: 30 000 FEC: 3/4

İletişim Bilgileri

Telefon: 0(312) 463 43 43

Fax: 0(312) 463 49 87

E-mail: trt1@trt.net.tr

Web: http://www.trtizle.com

Adres: TRT Sitesi Turan Güneş Bulvarı 06540 Or-an Ankara

Anahtar Kelimeler:
Eba
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.