TRT’nin Düzenlediği Yetenek Yarışmasına Rekor Başvuru!

TRT’nin Düzenlediği Yetenek Yarışmasına Rekor Başvuru!

İşsizlik ülkemizin bilinen sorunlarından biri. İşsizlerin büyük bir kısmını ise üniversite diploması olan gençler oluşturuyor. Büyük umutlarla yüksek öğrenimlerini tamamlayan birçok öğrenci mezun olduktan sonra iş bulmakta zorlanıyor. Durum böyle olunca da gençler çoğunlukla eğitimini aldıkları alandan farklı sektörlere yöneliyor. TRT ise bu durumu değiştirmeye yönelik önemli bir proje başlattı! Yetenek Sende İşin TRT’de isimli yarışma programı birçok gence yeteneklerine uygun alanlarda iş imkânı sağlayacak. Başvuruları geçtiğimiz günlerde sona eren yarışmaya ilgi ise oldukça büyüktü. Yarışmaya on binlerce başvuru yapıldı! İşte detaylar!

Yetenek Sende İş TRT’de!

TRT tarafından düzenlenen yarışma ülkenin dört bir tarafından çeşitli alanlarda yetenekli, yeni mezun gençleri bulup onlara sağlam bir kariyer imkânı vaat ediyor. Yetenek Sende İş TRT’de ismindeki yarışmaya başvurular 14 Nisan tarihinde başlamış ve 3 Mayıs’ta bitmişti. Yarışmaya gençlerin gösterdiği ilgi ise oldukça büyüktü. Tam 44 bin 185 kişi başvurdu! Şimdi ise değerlendirme süreci başlayacak. Çeşitli aşamalardan geçirilerek elenecek yarışmacılar arasından 150 kişi seçilecek. Bu 150 kişi ise TRT bünyesinde farklı alanlarda çalışabilme şansı yakalayacak.

Değerlendirme Sürecinde Yarışmacıları Neler Bekliyor?

Binlerce kişinin başvurduğu Yetenek Sende İş TRT’de yarışmasında asıl zor kısım şimdi başlayacak. Öncelikle başvuran yarışmacılar “Genel Yetenek Sınavı” isminde bir sınava girecek. Sonrasında ise bir İK mülakatı bekliyor yarışmacıları. Mülakattan sonra ise “Yabancı Dil Sınavı” ve “Mesleki Yeterlilik Sınavı”na girerek bilgi birikimlerini gösterecek başvuran üniversite mezunu gençler. Tüm bu aşamalardan geçtikten sonra seçilen 150 kişiye ise TRT’de kariyer yapma imkânı sunulacak. Kazananlar bilgi teknolojileri, tv ve radyo teknik fonksiyonlar, pazarlama stratejileri, dijital içerik, dijital stratejiler, kurumsal fonksiyonlar ve tv ve radyo içerikleri alanlarında çalışma şansına sahip olacaklar.

Anahtar Kelimeler:
TrtYetenek Sende Iş Trtde
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.