İstanbul Bilişim battı mı? İstanbul Bilişim iflas etti, paralar iade olacak mı?

İstanbul Bilişim iflas etti. Kullanıcıların indirimli fiyatlara bakarak bir çok elektronik ürün sipariş ettiği firma İstanbul Bilişim mahkemeye konkordato talebinde bulunmuştu, ancak mahkeme talebi red etti ve iflas kararı verdi. İstanbul Bilişim battı mı? sorusu artık cevabını buldu. Ancak asıl merak edilen konu mağdurlar paralarını alabilecek mi? İşte tüm detaylar..

İstanbul Bilişim’in konkordato talebi İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce reddedildi. Mahkeme şirketin iflasına karar verdi. 
  
İstanbul Bilişim geçen yıl el değiştirdi. Kayıtlara göre şirketin yeni sahibi Nurettin Yavuz. Diyarbakır’da yaşayan 31 yaşındaki Yavuz adına, 114 ayrı dolandırıcılık kaydı bulunuyor. Kayıtlara göre, Yavuz adına hangi bir ev veya gayrimenkul bulunmuyor. 
  
İSTANBUL BİLİŞİM İFLAS ETTİ
İstanbul Bilişim’in konkordato talebi İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nce reddedildi. Mahkeme şirketin iflasına karar verdi. Firma hakkında bir çok kişi mağdur olduğunu hem yasal yollarla yaptığı şikayetlerle, hem de şikayet siteleri üstünden bildiriyordu. İstanbul Bilişim, bu konu hakkında uzun süre ısrarla tedarik sorunu yaşadıklarını ve mağdururiyetleri gidereceklerini savunuyordu. Ancak stoklarında olmayan ürünün, neden hala sitelerinde satışta olduğu açıklanamıyordu. Alışveriş yapan bir çok kişi, ürünün stokta göründüğünü ve diğer firmalara göre fiyatların çok düşük olduğu için kampanya zananedip sipariş verdiğini, lakin sonrasında ürünün gönderilmediğini ve uzun süre para iadesi beklediğini söylüyordu. Şimdi hala parası içeride olanlar İstanbul Bilişim'in iflasından sonra parasını nasıl alacağını merak ediyor. 
  
MAHKEME İKİ KEZ SİTESİNİ KAPATTI
Şirketin konkordato davası devam ederken, mağdurlar da birçok yere şikâyetlerini bildiriyor. Yapılan şikâyetlerin bir kısmı ise şirketin web sitesinin kapatılmasına yönelik oldu. Talebi değerlendiren sulh ceza hakimlikleri şirketin sitesini, ‘koruma tedbiri gereği’ erişime kapattı. Şirket sahipleri bu kez istanbulbilisim.net isimli adres üzerinden satış yaptı. Yapılan şikâyet üzerine bu site de kapatıldı. Son olarak açılan istanbul-bilisim.com için de 3 gün önce erişim engeli talep edildi. Yapılan başvurunun sonucu bekleniyor. 
  
İSTANBUL BİLİŞİM
İstanbul Bilişim yetkilisinin 02 Nisan 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, ısrarla tedarik konusunda sorun yaşladıklarını söylemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.