Herkesin beklediği emekli ve memur zamları açıklandı! Kim ne kadar maaş alacak?

Temmuz ayı enflasyon oranları yanı sıra buna bağlı olarak emekli ve memur zam oranları merakla bekleniyordu. Emeklilerin ve memurların dört gözle açıklanmasını beklediği haber sonunda geldi. Peki emekli ve memur zam oranları ne oldu, kim ne kadar zam alacak? İşte tüm detaylara yer verilen, emekli ve memur yeni maaşlarını açıkladığımız haber..

Koronavirüs nedeniyle gittikçe daha da kötüleşen hayat pahalılığı yüzünden memur ve emeklilerinin gözü kulağı Temmuz ayı enflasyon zammına çevrildi. Memur ve emekliler 2020 yılının ilk 6 ayı için açıklanacak enflasyon oranına göre zam alacaklar. Emekli veya memur vatandaşlar Temmuz 2020 memur zam oranı ne olacak ve Temmuz 2020 emekli zam oranı ne olacak sorularını merak eder oldu.

Memur ve memur emeklileri daha önceden Toplu İş Sözleşmesine göre belirlenen rakama göre yüzde 4 oranında zam alacakken bu orana enflasyon farkı eklenecek

Türkiye İstatistik Kurumu yılın ilk 5 ayı enflasyon rakamlarını açıklarken memur ve emekli zam oranın belirlenmesinde bir diğer etken olacak haziran ayı enflasyon rakamları merakla bekleniyor.

EKONOMİSTLERİN ENFLASYON BEKLENTİSİ
Enflasyon rakamları TÜİK tarafından her ayın 3'ünde veya takip eden işgününde saat 10:00'da açıklanıyor. Ekonomistlerin gerçekleştirdiği  beklenti anketine göre, Haziran ayı enflasyonunun yüzde 0.45 olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor. TÜİK tarafından açıklanan yılın ilk beş ayı enflasyon rakamları ve haziran ayı beklenti anketinin sonucuna göre yılın ilk 6 ayı için enflasyon oranı yüzde 4.41 olarak gerçekleşeceği görülüyor. Bu veriler ve tahminlere göre memur ve memur emeklilerin maaşlarında 0.41 oranında zam farkı yansıtılacak.

KİM NE KADAR MAAŞ ALACAK?
Gerçekleşmesi beklenen bu zam artışlarıyla birlikte en düşük emekli maaşları şöyle olacak;
Bağ-Kur esnaf emeklisi: 1.862 lira
SSK emeklisi (2000’den önce emekli olan) : 2.204 lira
Memur emeklisi: 2.778 lira

Anahtar Kelimeler:
EmekliMemurZamEkonomi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.