Haberlesin.com

RTÜK’ten Muhalif Kanallara Ceza Üstüne Ceza!

DİZİ

RTÜK, muhalif kanallara olan baskısını sürdürmeye devam ediyor. Kurumun uyguladığı yeni cezalar muhalif kesimden ağır eleştirilerle karşılandı. İşte detaylar!

RTÜK’ten Muhalif Kanallara Ceza Üstüne Ceza!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), son zamanlarda uyguladığı cezalarla muhaliflerin eleştirilerinin hedefi olmaya devam ediyor. RTÜK, muhalif çizgide yayın yaptığı bilinen FOX TV, Halk TV, Tele1 gibi kanallara sık sık ceza uygulaması yapmakta. Bazı kanallarda yayınlanan uygunsuz içeriklere izin verilirken RTÜK’ün bu kanallara yoğunlaşması ise “yanlı” olarak nitelendiriliyor ve yoğun eleştirilere maruz kalıyor. RTÜK şimdiyse bu cezalarına yenilerini ekledi. Hedef ise yine muhalif kanallar. İşte detaylar!

RTÜK’ten Muhalif Kanallara Ağır Cezalar!

FOX TV, Tele1 ve Halk TV yine RTÜK’ün hedefindeydi. FOX TV ve Halk TV’ye ağır para cezaları uygulanırken Halk TV’de yayınlanan bir programa ise tam 5 defa yayın durdurma cezası kesildi. RTÜK, son zamanlarda bu tarz cezalandırmaları arttırması sebebiyle büyük eleştirilerle karşılaşıyor. Son olarak Elazığ depreminden sonra da ağır bir ceza dalgası meydana gelmişti. Depremin ardından iktidara yönelik eleştirilerde bulunan Halk TV, KRT TV, FOX TV, TV 5, Tele 1 ve Habertürk kanallarına, halkı korkuya ve paniğe düşürme sebebiyle para cezaları uygulanmıştı. Bir sonraki ceza dalgası ise coronavirüs salgını hakkındaydı. Bazı muhalif kanallarda iktidarın salgını kontrolü eleştirilince aynı şekilde para cezaları uygulanmıştı.

Son olarak Halk TV ve FOX TV’ye yıllık gelirlerinin %2’si kadar para cezası verildi. Halk TV’de Ayşenur Aslan’ın sunumuyla izleyicilere sunulan Medya Mahallesi isimli programa tam 5 kez yayın durdurma cezası verildi.

CHP’li RTÜK Üyesinden De Tepki Geldi!

CHP’li ve RTÜK üyesi olan İlhan Taşçı, muhalif kanallara yapılan bu cezalandırmaları sosyal medya hesabından paylaştığı bir yazıyla eleştirdi. Taşçı, "RTÜK artık tam anlamıyla iktidarın sopası olduğunu ispatladı. Bugünkü Üst Kurul toplantısında, Sarayın işaretiyle; zorlama raporlarla, eleştirel yayın yapan (muhalif) tüm televizyonlara en ağır cezalar verildi. Halk TV'deki Medya Mahallesi, 5 kez program durdurma cezası aldı" sözlerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.